UKINUT PRITVOR DEJANU LAZAREVIĆU: Advokat Belivuka i Miljkovića više nije u zatvoru!

Autor:

Hronika

17.02.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Lazarević je uhapšen zajedno sa Darkom Šarićem 14. aprila 2022. godine, kao deo Šarićeve organizovane kriminalne grupe

UKINUT PRITVOR DEJANU LAZAREVIĆU: Advokat Belivuka i Miljkovića više nije u zatvoru!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Advokatu Dejanu Lazareviću ukinut je zatvorski pritvor. Određena je blaža mera kućnog pritvora uz obavezu nošenja nanogice, pišu beogradski mediji.

Lazarević je uhapšen zajedno sa Darkom Šarićem 14. aprila 2022. godine, kao deo Šarićeve organizovane kriminalne grupe optužene za niz krivičnih dela.

Takođe, Dejan Lazarević bio je advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i još desetak drugih optuženih pripadnika Belivukovog klana, kojima se sudi za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje oružja.

Pripremno ročište u postupku protiv Šarića i Lazarevića zakazano je za ponedeljak 20. februar.

Da podsetimo, advokat Dejan Lazarević poznat je godinama unazad kao branilac osoba osumnjičenih za najteža krivična dela iz oblasti organizovanog kriminala. Nakon što je zastupao Darka Šarića i Dejana Stojanovića Keku, preuzeo je i zastupanje kriminalnog klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Pored samih vođa klana, Velje Nevolje i Marka Miljkovića, Lazarević zastupa i druge osumnjičene za najteža krivična dela. Na listi njegovih klijenata je i Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", koji je u bekstvu od prošle godine. Smatra se da je Zvicer bio direktno nadređen Velji Nevolji i Marku Miljkoviću.

Pozovi L da bi poslao poruku

Godinama unazad se pričalo da je Lazarević više od običnog branioca. Da se radi o "konsiljereu", osobi koja savetuje ključne ljude u piramidi osumnjičenih za organizovani kriminal, ali i da je zadužen za održavanje komunikacije između osoba na različitim nivoima u toj piramidi.

Lazarević je sada osumnjičen da je bio zadužen za prenošenje poruka i održvanje lanca komunikacije između osumnjičenih za članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi. Dalji tok krivičnog postupka bi trebalo da pokaže da li se i koliko njegovo ime pominje u presretnutim telefonskim porukama i pozivima koji su doveli do ove međunarodne policijske akcije i novog hapšenja Darka Šarića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading