BOJAN HRAVATIN SE POJAVIO NA SUĐENJU BELIVUKU: Prvi put o zločinima iz svog ugla - neki su radili ozbiljne kriminalne stvari, a drugi neozbiljne

Autor:

Hronika

23.02.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

BOJAN HRAVATIN SE POJAVIO NA SUĐENJU BELIVUKU: Prvi put o zločinima iz svog ugla - neki su radili ozbiljne kriminalne stvari, a drugi neozbiljne

Foto: Tanjug/Estock/MUP

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić ima priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega izjašnjava se i Bojan Hrvatin.

Bojan Hrvatin na predlog njegovog advokata Gorana Petronijevića kaže da u potpunosti ostaje pri svemu što je rekao pri sklapanju sporazumu. 

- Ja ću prvo da se izjasnim o tačkama po kojima sam ja osuđen, odnosno o svom delovanju. Priznajem da sam član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ističem daanisma bio član nijedne navijačke grupe. Bio sam navijač Rada. U Zabeli 2015. sam upoznao Miloša Budimira. Bili smo u drugom paviljonu, pa je Miloš prešao u poluotvoreni deo i dolazio je kod mene kao prijatelj. Mislim da sam 2019.  i ja prešao u poluotvoreni deo i na prvom vikendu me je Budimir upoznao sa Markom Miljkovićem. Bio sam na rođendanu MIloševog deteta u igraonici u Aviv parku, sedeo sam sa Miljkovićevom ženom i devojkom Marka Budimira.  Budimirovi su mi bili sve vreme podrša dok sam bio u zatvoru, a obećali su mi da ćemo zajedno da radimo sa marihuanom što je bio njihov biznis. 

- Za Veljka Belivuka  i Marka Miljkovića sam znao i od ranije preko ubistva na šinama, prebijanje Vazurinog obezbeđenja ...Skaj sam koristio na vikendima i po izlasku iz zatvora. 

- Miloš mi je pre nego što sma izašao iz zatvora rekao da Trajko radi Belivuku o glavi. Sa Milošem sam pričao preko telefona njegove žene. Trajko, Slavoljub Trajković je inače meni pretio i pričao da će da me isecka posle sukoba u zatvoru, posle kojeg je on prošao gore. 

- Budimiri su mi rekli da sarađuju sa Miljkovićem i Belivukom kao braća i da niko nije glavni. 

- Pričali smo o navijačkim sukobima, priči oko tribine. 

- Hemija, Nemanja Bojović pitao me da li hoću da pričam sa njim i da zakažem sastanak sa njim da se vrate "Zabranjeni" na tribinu. 

- Miloš je kad smo se upoznali bio navijač Zvezde i njega nije zanimala navijačka priča, dok njegovog brata Marka i Miljkovića i Belivuka jeste.

- Miljković mi je rekao da je njegov predlog bio ubijen da se Kića ubije. Kada je on ubijen neko od klana je otrčao na pumpu sa značkom i tražio da im daju snimak, ali su oni rekli da ne radi kamera. Kasnije su mi rekli da je to Lainović uradio. 

- Miljković me je pozvao na rođendan svog deteta, a meni je bilo neprijatno, ali je bio uporan i zvao me da se družimo. Na tom rođendanu upoznajem i Veljka Belivuka. Tu je bio i Marko Budimir, a došao sam sa Milošem kod koga sma prvobitno bio u kući negde na Zvezdari ili Mirijevu. Tamo je bio i Srđan Lalić kojeg najduže znam, još sa Radovih utakmica.  On mi je pokazao kako skaj funkcioniše. 

- Miloš Budimir me je ispratio i rekao mi je da mu je Veljko  rekao da stajemo sa Trajkom da čekamo izbore da vidimo da li će ministar Stefanović biti reizabran. 

- Nemanja Đurić je bio sa njima u toj priči sa marihuanom. Mene su uključili u posao sa travom tako što su mi smanjivali cenu za evro dva nego što je na ulici, što je bila moja zarada. 

- Uzimali su po 50 kila nedeljno, a kasnije po 100 od Alabanca.  Ja sam prodavao oko pet kila nedeljno.

O Goksiju, kakainu, travi: Neki su radili ozbiljne kriminalne stvari, a drugi neozbiljne

Hrvatin govori prebrzo i pravolinijsk. Prvo se osvrnuo na slučaj Gorana Veličkovića. 

- Gorana Veličkovića sam upoznao pre odlaska u zatvor, a on mi je rekao da on radi sa kokainom  i kao sa Budimira i travom tako sam i sa njim počeo da radim sa oko kilo kokaina za koji mi je umanjivao cenu da bi mogao da se ugradim.
preko Budmira sma uvek imao dobru travu.

- Goksi me je upozanao sa prijateljem kojem sam trebao da donesem marihuanu na probu i ako mu bude odgovarala da radimo.  Goksi je bio Žuti na skaju, a njegov prijatej Madagaskar, a bio je i Čikago. 

- Budimiri su me zvali na stadion Partizana rekavši mi da oni sede u bivšem restoranu stadiona Partizana. Otišao sam i znam da su tamo svi nešto petljali. Najveći broj je pripadao navijačkim grupama. S tim da su neki radili ozbiljne kriminalne stvari, a drugi neozbiljne - ispričao je Hrvatin.

Suše mu se usta od govora pa pravi kratke pauze dok popije vode.

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u prva dva dana ove nedelje, ispitivanjem svedoka okrivljenog, Srđana Lalića na predočenu policijsku foto-dokumentaciju sačinjenu nakon njihovog hapšenja. Advokati okrivljenih su sporili odluku sudskog veća da se ovaj dokaz izvodi istovremeno sa ispitivanjem svedoka, ali je sudija ostala pri svom planu suđenja.

Lalić je prvog dana govorio o fotografijama iz bunkera sa stadiona Partizana, a potom i o fotografijama koje je policija napravila na uviđaju u kući smrti u Ritopeku, do koje su dovozili otete žrtve, pa ih u njoj mučili i ubijali. Iz te kuće nijedana od žrtava nije izašla živa. 

Na prikazanim fotografijama vidi se eksterijer i enterijer prostorija koje je klan koristio na stadionu crno-belih, kao i u kući u Ritopeku. Prikazano je mnogo droge i oprema za njeno razmeravanje, čitav arsenal vatrenog, ali i hladnog oružja - motke, serkire, lopate i ašovi koje je Lalić spominjao govoreći o jezivim ubistvima u kojima je i sam učestvovao. Na više fotografija videle su se crvene mrlje na zidu i podu, za koje svedok okrivljeni tvrdi da je krv samlevenih žrtava. Prikazan je i deo Dunava u Ritopeku gde su prosipani džakovi sa samlevenim telima žrtava klana.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading