OVO JE TUŠ KABINA U KOJOJ SMO SE KUPALI KAD UBIJEMO NEKOG, A NA TOJ GARNITURI JE SEDEO ON! Slike kuće smrti u Ritopeku pred Specijalnim sudom

Autor:

Hronika

21.02.2023

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

OVO JE TUŠ KABINA U KOJOJ SMO SE KUPALI KAD UBIJEMO NEKOG, A NA TOJ GARNITURI JE SEDEO ON! Slike kuće smrti u Ritopeku pred Specijalnim sudom

Foto: ST/V. LUKIĆ, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Srđan Lalić o Belivuku i Miljkoviću

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić ima priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

Veljko Belivuk izlazi i kaže da ima pitanja za Lalića vezana za set fotografija sa stadiona Partizana. A onda se javljaju advokati za reč sa predlogozima za  izvođenje dokaznih radnji.

Sudija traži od advokata da se izjasne koja ih fotografija zanima ako žele da ih opet vide i komentarišu.

Belivuk traži da vidi fotografiju na kojoj se vidi deo šanka.

Sudija kaže da su fotografije razbacane i da će prikazati nove na kojima će zasigurno opet biti prikazano to što želi i predlaže prisutnima da mogu da pitaju ako ih nešto zanima u toku prezentovanja fotografija. 

Advokat Dalibor Katančević predlaže da se danas prikaže sva dokumentacija i da odbrana sutra, odnosno na narednom ročištu pita sve što želi.Sudija je odgovorila da su svi već imali priliku da vide fotografije u optužnim spisima i da bi trebalo da imaju spremna pitanja.

Tužilac zatim izjavljuje da u zakonu o krivičnom postupku ne stoji da svako od stranaka može da pita šta ga zanima u toku prikazivanja svake pojedinačne fotografije, nego d a je to posao suda. Tek po završetku izvođenja dokaza okrivljeni i odbrana, kao i tužilaštvo mogu da ukažu, pitaju i primećuju. Sudija zahvaljuje i predočava fotografije iz kuće smrti u Ritopeku.

Prikazuje se kuhinja, a Lalić  objašnjava da je iz više uglova slikana.

Prikazuju kupatilo na donjem spratu kroz čitav set fotografija svih pojedinačnih elemenata.

- Tu je tuš kabina u kojoj smo se tuširali posle izvršenja krivičnih dela - kaže Lalić. 

Zatim se u sudu predočavaju dnevni boravak dole i dnevni boravak na gornjem spratu.

- Na ovoj garnituri je sedeo Zdravko Radojević -  kazuje Lalić, a sudija objašnjava da su tu pronađeni tragovi. 

Slede fotografije spavaće sobe na spratu u kojoj su dva dušeka na podu, pa prostorija sa crnim pločicama namenjen za kupatilo ili kuhinju.

- Ove pločice su mi ostale u sećanju. 

- Evo ih pancir i prsluk - kaže Lalić, a sudija napominje da se radi o fotografiji broj 105.

Potom se vidi ulazak na potkovčlje u kojem je bio video rekorder, prema kazivanju Lalića i centralni deo sistema za video nadzor.

- Kasa sef je bio tamo od kojeg je Draganić tražio ključ kad smo hteli da servisiramo video nadzor - kazao je Lalić. 

Kako smo već pisali, Srđan Lalić je juče pregledao fotografije i izjašnjavao se o onome što se na istima vidi.

Međutim, advokati obrane su imali primedbe na ono što se izlaže pred sudijom, te su burno reagovali i napravili haos u sudnici Specijalnog suda, zbog čega je suđenje prekinuto.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading