LALIĆ UPERIO PRST U DOKAZE! Kuća strave u Ritopeku, droga, sef i motka: ŠTA SMO SVE NOVO SAZNALI IZ SVEDOČENJA SVEDOKA OKRIVLJENOG!

Autor:

Hronika

21.02.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I danas će Srđan Lalić komentarisati sve što vidi na fotografijama koje su uvrštene u dokaze u procesu protiv Belivukovog klana.

LALIĆ UPERIO PRST U DOKAZE! Kuća strave u Ritopeku, droga, sef i motka: ŠTA SMO SVE NOVO SAZNALI IZ SVEDOČENJA SVEDOKA OKRIVLJENOG!

Foto: St/N. Pančić, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Velja Nevolja, Marko Miljković, Srđan Lalić

Danas se u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavlja suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu su uniformisani pripadnici Specijalnih jedinica sa oružjem dugih cevi u rukama, a ima ih i u zgradi suda.

Blindiranim automobilima pripadnici klana su dovezeni iz pritvorskih jedinica, a među njima nisu Belivuk i Miljković jer su oni "smešteni" u Ustaničkoj u zgradi Specijalnog suda.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imaće i danas priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

Srđan Lalić je juče komentarisao fotografije koje su prikazane pred sudijom.

- Dakle, danas je po planu da vršimo uvid u foto dokumentaciju - rekla je juče sudija i otpočela nastavak suđenja Belivukovom klanu.

Lalić je opisivao fotografije koje vidi iznoseći detalje u odnosu na prikazano. Bilo je tu snimaka sa artizanovog stadiona, ali ono što je najviše privuklo pažnju su zapisi iz Ritopeka.

1. Srđan Lalić je pokazao na fotografijama gde je bilo moguće kriti različite stvari u bunkeru na Partizanovom stadionu.

Lalić: Iz postera igrača su ormarići u kojima se moglo nešto sakriti. Držalo se ponekad nešto droge, vage i slično. 

- Ovo je kasa sef uz šank. Od teretane je prolaz ka toaletima i deo gde je bio oteti i silovani mladić. Garderober je takođe tu. U ormaru su bile policijske značke, kese za vakumiranje narkotika i skriveni predmeti  - kazao je Lalić. 

2. Otkio je svedok-okrivljeni i šta se "kuvalo" u kuhinji.

Sudija: Na fotografiji br 35 je..

Laić: Tu je kuhinja, tu su bile vage digitalna i druga za veće količine, tu su bili etil alkohol, sumporna kiselina. Na stolovima se vršilo razmertavanje narkotika i pravljenje spida. 

3. Sve o motkama kojima su krvnički prebijane žrtve

Sudija: Br. 49..

Lalić: Torba za pušku, nije Gligorijevićeva jer je ta bila crna, ali jeste ta puška na fotografiji br 52. Na fotografiji 53 je evo Gligorijevićeva torba. Na 55 je puška sa prigušivačem, a sada vidimio i pušku za obuku. Evo vidimo i motke kojima su bile nanošene povrede, neke su bile u pultu garderoberam aneke u kuhinji. Bilo ih je 50-tak. To su držalje za alat, a zvali smo ih kuvane motke. Na jednoj piše poligraf sto posto radi. 

Sudija konstatuje da pištolj ima ozneke i pripadajuću municiju. Evo ih sekire, mačeta i palica gumena.

Lalić: To je služilo za obračune i evo ih motke.

Jerković : Jesu li to one koje ste vi koristili?

Lalić: Da, mogu sa jedne strane biti tanje. Jesam ih koristio, ali ne svom silinom i udarao sam po nogama i zadnjici.

4. Prikazane su slike kuće smrti u Ritopeku - crna stolica za mučenje, Lalić tvrdi da su ima dve.

Lalić: Vidmo crnu metalnu stolicu. Imali smo dve, istu i u garaži. 

Sudija pita za tragove krvi po zidu i kako je došlo do toga kada su bili obazrivi i sve detaljno predupređivali i čistili.

- Kod Lazara Vukićevića nije bio postavljen gornji šator. On je imao dužu kosu i tu je došlo do propusta. Krvario je iz glave. Marko Budimir ga je udario lopatom po glavi i tačno znam da je bilo više kapljica krvi - kaže Lalić.

5. Sveok-okrivjeni uperio prst u sef, a u njemu kombinezoni!

Lalić: Ovo su slike centralne prostorije u prizemlju kuće. Ispod stepenica je mislim bio i sef, a tu su stajali kombinezoni. 

Kaombinezoni su služili da zaštite zlikovce o krvi koje je očito bilo u velikim količinama pri mučenju žrtava Belivukovog klana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading