SUDIJA JE ODBILA ZAHTEV ADVOKATA OKRIVLJENIH: Snimci iz bunkera na stadionu Partizana prvi su na redu!

Autor:

Hronika

20.02.2023

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

SUDIJA JE ODBILA ZAHTEV ADVOKATA OKRIVLJENIH: Snimci iz bunkera na stadionu Partizana prvi su na redu!

Foto: D.Kadić, republika, MUP

Srđan Lalić o zločinima klana Belivuk-Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, prema najavama, trebalo bi da budu prikazani snimci i fotografije iz optužnice, a spekulisalo se da će svedok-okrivljeni Srđan Lalić imati priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

Suđenje kriminalnom klanu svirepijem od nekadašnjih Zemunaca počelo je u 9.35h sa sudijinim prozivanjem okrivljenih i njihovih advokata, zatim је konstatovano da su tu i punomoćnici oštećenih, odnosno familija žrtava klana. Sudija objavljuje početak glavnog pretresa koji se snima.

- Dakle, danas je po planu da vršimo uvid u foto dokumentaciju i ako neko ima dopunska pitanja za svedoka okrivljenog Srđana Lalića.

Sudija je počela da pita, kada su se advokati i okrivljeni izjasnili da nemaju pitanja za Lalića. 

Sudija: Kada ste govorili o rešavanju Gligorijevićevih ostataka ima oprečnih stvari vezano za učešće Vlada Georgieva i Nebojše Jankovića. Je l' možete da nam to razajasnite?

Lalić: Za Draganića sam siguran, a a za Jankovića nisam.

Sudija: Kada ste pričali o slučaju Nikole Mitića? Gde je to bilo?

Lalić:U kući u Ritopeku. Usitnjavanje je bilo kao i u drugim slučajevima. Draganić postavlja folije zbog tragova, a ne u garaži gde je bila mašina. I u garaži su svuda bile folije i po podu i zidovima i po stranicama mašine, da ne bi curelo i prsnulo. 

Sudija: Jeste li nekada nosili kačket?

Lalić: Nosio sam crni kačket duže vreme, a imao sam više kačketa. 

Sudija:Da li ste ga okretali?

Lalić:Moguće iz šale ili ako mi smeta, ne kao modni detalj, nego da ga ne bih zaboravio.

Sudija: A u slučaju otmice silovanog mladića I. S. jeste li nosili kačket?

Lalić:Imali smo obojica kačkete i Miloš Budimir i ja. 

Sudija najavljuje početak prikazivanja foto dokumentacije sa mesta gde su vršeni zločini. 
Advokati okrivljenih  se bune da se prikazuje foto dokumentacija kada nisu ispitani i drugi svedoci okrivljeni. Miljkovićev branilac Vlada Petrović kaže da to ne bi bilo celishodno, a njegov kolega Jerković koji zastupa Belivuka i većinu klana je pojasnio da bi foto dokumentaciju po ovakvom rasporedu procvesnih radnji morali da gledaju u sudnici mnogo puta. 

Veće se povuklo da odluči da li će foto dokumentacija danas početi da se prikazuje.

Sudija Vinka Beraha Nikićević posle desetominutne pauze je prenela odluku svog veća  koju su doneli glasanjem nakon što su se povukli iz sudnice.

- Odbija se predlog branilaca Nikole Jerkovića i  Vladimira Petrovića, iako bi bilo ekonomičnije da se danas ne prikaže dokumentacija zato što su i druga dva okrivljena svedoka sve vreme slušala Lalićevo svedočenje. 

Branilac Marka Miljkovića Vladimir Petrović se poziva na zakon i kaže da bi odluka sudije o prikazivanju foto dokumentacije u ovoj fazi postupka bilo nezakonito i kršenje ZKP-a. 

- Nismo vas pitali za mišljenje, pa sedite - rekla je sudija, a tužilac se složio sa odlukom sudije, rekavši da ona ima pravo da odlučuje o redosledu procesnih radnji. 

- Vršimo uvid u foto dokumentaciju MUP-a - kazala je sudija, a okrivljeni Tešić tražio je pauzu za odlazak u toalet i dopušteno mu je.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading