PRLJAVI VELJIN POLICAJAC PREGOVARA SA TUŽILAŠTVOM, HOĆE SPORAZUM! Njegov kolega i saučesnik se NIJE pojavio

Autor:

Hronika

21.02.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

PRLJAVI VELJIN POLICAJAC PREGOVARA SA TUŽILAŠTVOM, HOĆE SPORAZUM!  Njegov kolega i saučesnik se NIJE pojavio

Foto: ST/V. LUKIĆ, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Srđan Lalić o Belivukovom klanu

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić ima priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

Suđenje policajcima Aleksandaru Purkoviću i Nikoli Vračeviću koji se sumnjiče da su tokom 2020. godine odavali informacije klanu Veljka Nevolje, pred Specijalnim sudom danas je odloženo zbog bolesti optuženog Purkovića i nedolaska jednog od branilaca. 

 
Optuženom Vračeviću sudija Zoran Ganić je dopustio da narednih deset dana pregovara sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u vezi sa sporazumom o priznanju krivice, pošto je saznao da je on izrazio želju za takav vid okončanja postupka. 

Inače, Aleksandar Purković i Nikola Vračević optužnim predlagom se sumnjiče da su tokom 2020. godine odavali informacije klanu Velje Nevolje. 

Na teret im se stavlja krivično delo udruživanje radi vršenjakrivičnih dela i krivično delo zloupotrebaslužbenog položaja.

Prema optužnom predlogu njih dvojica  su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP.

Sudija je kazao da će posle odlučivanja o sporazumu Vračevića sa TOK predložiti da se ovaj postupak spoji sa suđenjem klanu Belivuka.

Kako smo već pisali, Srđan Lalić je juče pregledao fotografije i izjašnjavao se o onome što se na istima vidi.

Međutim, advokati obrane su imali primedbe na ono što se izlaže pred sudijom, te su burno reagovali i napravili haos u sudnici Specijalnog suda, zbog čega je suđenje prekinuto.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading