VELJA IZ ZATVORA NARUČIO UBISTVO! Metak za Branislava Penčića nakon deset godina sukoba

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza ubistva Branislava Baneta Penčića (41) u Obrenovcu stoji Veljko Belivuk. Kako saznaje Republika, policija koja traga za ubicom istragu je usmerila ka uhapšenom vođi mafijaške filijale "kavačkog klana". Sumnja se da je baš Belivuk sačekao trenutak da se Penčić posle izlaska s robije u Austriji vrati u zemlju i da ga preko svojih vojnika, koji su još na slobodi, likvidira.

VELJA IZ ZATVORA NARUČIO UBISTVO! Metak za Branislava Penčića nakon deset godina sukoba

Foto: Starsport/Tanjug/J.PAP/MUP

Branislava Penčića je, prema nezvaničnim izvorima, usmrtio pištoljem s prigušivačem nepoznati maskirani napadač. Prekjuče, posle 15 časova, ispalio mu je na ulici tri hica u grudi pred suprugom i pobegao. Lekari Urgentnog centra nisu uspeli da spasu teško ranjenog vođu nekadašnje Partizanove navijačke grupe Hed hanters. Policiji će sigurno pomoći snimci sa sigurnosnih kamera na obližnjim zgradama koji su odneti u MUP, a možda i veštačenje Penčićevog automobila, koji je takođe predat forenzičarima.

Pakleni plan za pravljenje haosa

I ovaj obračun uklapa se u scenario koji je iz zatvora naredio Veljko Belivuk svojim vojnicima. Poručio im je: "Pucajte, bacajte bombe, rušite" da bi stvorio haos uoči predstojećih izbora. On se nada da će eventualnom pobedom opozicije uspeti da napravi dil s novom vlašću i da se izvuče od optužnice za najmanje pet ubistava i drugih krivičnih dela.

Inače, sukob Veljka Belivuka i Penčića dugo traje, a dobro obavešteni izvor blizak istražnim organima kaže da Belivuk ima kanale kojima iz zatvora deli zadatke i šalje naređenja saradnicima.

- Već nekoliko takvih poruka je presretnuto. I u ovom slučaju, reč je, najverovatnije, o tome. Iako su obojica naizgled na istoj navijačkoj strani, poslovi su važniji. Njihov sukob traje već desetak godina iako su pre toga bili u dobrim odnosima. Posle jedne policijske akcije, naime, pala je cela grupa oko Belivuka, a Penčić se izvukao. Tad puca njihova veza. Velja ga je krivio za to izvlačenje, a Penčić mu je bahato uzvraćao. Belivuk mu to nije oprostio - objašnjava ovaj izvor.

Republika

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Porodica i prijatelji ubijenog Penčića

On dodaje da je Belivuk patološki sujetan, što je pokazao i odlukom da se monstruozno likvidira Lazar Vukićević, kojem nije oprostio što ga je nazvao "konobarom".

Penčić je svoje poslove s drogom koje je ranije delio s Belivukom potom preselio u Austriju. Tamo je vodio mlađe Obrenovčane okupljene oko navijačke grupe Hed hanters da diluju drogu za njega. U Beču je i uhapšen i osuđen.

- Kad je saznao za to, Belivuk, koji je već okupio ekipu ubica oko sebe, pravi plan da jedan od Srba iz istog zatvora likvidira Penčića. Taj plan je neposredno pre realizacije propao jer je Belivuk uhapšen u Beogradu s tridesetak članova bande. To je, u tom času, sačuvalo Penčiću glavu u Austriji. Kaznu je tamo odslužio, ali je sada uleteo u novu Belivukovu zamku - dodaje ovaj izvor.

Porodica zanemela od bola

Penčić je ubijen u obrenovačkoj Ulici Vuka Karadžića 88, a samo dve ulice odatle živeo je s porodicom.

Dan nakon zločina njegov kraj ispisan navijačkim grafitima Hed hantersa je pust i tih. Samo pokoji stanar užurbano prođe, a na pitanje o Penčiću odmahuju glavom u strahu.

Ranjen pre šest godina na stanici

Penčić je jednom već bio ranjen na autobuskoj stanici u Obrenovcu, u januaru 2016. U policiji postoji obiman dosije o njemu, policija mu je napisala nekoliko desetina prijava zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje, otmica, neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga, napad na službeno lice, krađa. Do 2013. bio je vođa obrenovačkih Hed hantersa. Te godine uoči derbija Zvezda-Partizan ova grupa navijača upala je na Umci u zamku delija koje su im otele navijačka obeležja, što se u navijačkom svetu smatra gašenjem grupe. Njihova zastava zapaljena je na Zvezdinom severu.

- Znam šta se sve desilo tog dana, ali ne mogu da pričam jer želim da ostanem živ - rekao je jedan muškarac našim reporterima i otišao.

Republika

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Mesto ubistva

Prijatelji i rođaci pognutih glava prilaze Banetovoj zgradi da bi utešili njegovu porodicu, a novinarima je jedan rođak otvorio vrata i rekao da niko nema snage da priča.

- Ne možemo, stvarno. Hvala vam na razumevanju - jedva je izustio uplakani čovek.

Inspektori su i sutradan nakon brutalne likvidacije češljali mesto zločina u potrazi za najsitnijim tragovima napadača, a nakon njihovog odlaska pojavili su se sumnjivi muškarci koji su iz daljine posmatrali novinare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading