PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA! Ubici uličnog svirača u Novom Sadu određen pritvor!

Autor:

Hronika

11.02.2022

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko R. (21) iz Žablja, osumnjičen za ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), u pritvoru.

PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA! Ubici uličnog svirača u Novom Sadu određen pritvor!

Foto: youtube.com/BLEKI NOVI SAD

Žarku R. (21) iz Žablja osumnjičenom za ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana.

Ova mera mu je izrečena zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog uznemoirenja javnosti.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu ranije je saopštilo da je  pokrenulo istragu protiv R. Đ. (21) zbog sumnje da je 9. februara na smrt pretukao poznatog novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića, zvanog Bleki (61).

R. Đ. se tereti za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor, saopštilo je novosadsko tužilaštvo.

On se tereti da je u jutarnjim časovima, u ulici Kosovskoj u Novom Sadu, pri izvršenju razbojništva na svirep način ubio Kostića.

 

Republika

Foto: Profimedia

Hapšenje

 

Saslušan je u tužilaštvu koje je nakon toga predložilo sudu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga - zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

- Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja da sprovodi istragu, u okviru koje će hitno preduzimati sve dokazne radnje, dok će dalje procesne odluke donosti u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena -  navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Fikus

12.02.2022 08:25

Sve osim doživotnog zatvora i to sa prisilnim radom u kamenolomu za tog monstruma bi bila milostinja. Ne mogu da verujem da uopšte postoje takve spodobe (za njih definitivno ne može i nije u redu da se kaže da su ljudi)