MALA DANIJELA (2) IZGORELA U TRENU - OČAJ I BOL U OBRENOVCU! Progovorili očevici stravične tragedije: TI KRICI I JAUCI SU MI UREZANI U MOZAK, NIKAD NEĆU ZABORAVITI!

Autor:

Hronika

02.02.2022

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U porodičnom domu devojčice Danijele R. (2) iz sela Grabovac kod Obrenovca, koja je u ponedeljak nastradala u stravičnom požaru kada se zapalio krevetac u kojem se nalazila, zavladali su očaj i neizmerna tuga.

MALA DANIJELA (2) IZGORELA U TRENU - OČAJ I BOL U OBRENOVCU! Progovorili očevici stravične tragedije: TI KRICI I JAUCI SU MI UREZANI U MOZAK, NIKAD NEĆU ZABORAVITI!

Foto: ST/D. KADIĆ

Porodična kuća u kojoj se dogodila strašna tragedija

Očevidac ovog strašnog događaja kroz suze nam je ispričao koliko je bila jeziva scena ugljenisane bebe, roditelja i doktora s lica mesta.

SCENA IZ PAKLA

- Ne znam šta da kažem. Mislim da tu scenu nikada neću zaboraviti. Nedužno malo biće potpuno ugljenisano. Otac i baba koji vrište i još jedno dete, evo sad ne znam da li je bio dečak ili devojčica od prevelikog šoka, koje zapomaže što mu je sestra nastradala. Potpuno ugljenisanu devojčicu izbezumljeni otac je predao ekipi Hitne pomoći, koja je bila šokirana prizorom. Zamislite scenu kada i doktori liju suze dok stavljaju dete u sanitet i daju sve od sebe da je spasu - i dalje je šokiran naš sagovornik.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Dva i po sata očajničke borbe

Direktor Klinike za dečju hirurgiju doktor Đorđe Kravljanac, otkrio je da je čitav tim stručnjaka pokušao da spase devojčicu i naveo da je dovezena u kliniku u veoma lošem stanju.

- Veoma retko se dogodi da je telo stoprocentno zahvaćeno opekotinama. Došla je i sa povredama disajnih puteva i pluća s obzirom na to da je boravila u požaru. To su klasične inhalacione povrede gde osobe udišu taj dim. Došla je u jednom besvesnom i veoma teškom stanju. Ekipa ljudi je radila na tome. Ceo jedan tim je pokušao da to dete zbrine, međutim, to je tako jedna velika povreda, da je, nažalost, devojčica preminula nekih dva i po sata po dolasku u ustanovu - rekao je Kravljanac.

Beba je bila u komi, samo je disala i ništa više. Kada su dete odvezli u bolnicu, cela porodica je zakukala.

- Ti krici, jauci i njihova bol su mi urezani u mozak. Kako sam čuo, bebi, nažalost nije bilo spasa, doktori su dali sve od sebe i više, ali ništa nije moglo da se uradi, preminula je nakon nekoliko sati. Njoj je koža 100 odsto izgorela, nedajbože nikom. Onakvu jezivu scenu ni na filmu nisam video - rekao je izvor blizak porodici.

Ispred porodičnog doma dočekala nas je Danijelina majka Kristina, koja je tog kobnog popodneva bila s njom.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Kako je rekla za naš list, nikada neće moći da izbriše jezive scene iz glave, te da se pomiri sa činjenicom da njihove mezimice više nema.

NE DAO BOG NIKOM

- Ne mogu da verujem šta nas je snašlo, ne dao bog ni najgorem neprijatelju. I sad ne znam kako se to desilo. Bdim nad decom danonoćno. I evo ostavih je nakratko i desi se tragedija. Verovatno je zamahnula ćebetom i dohvatila plamen iz peći koja se nalazi pored kreveca. Moj suprug je primetio dim u hodniku, a kad je ušao, video je našu ćerkicu koja gori. Uvio je u ćebe i zvao Hitnu pomoć, ali, nažalost, nije joj bilo spasa - objasnila je Kristina.

Policija ispituje Gavrilovu smrt

Samo nekoliko dana ranije, u noći između 28. i 29. januara, u iznajmljenom stanu u Nišu od opekotina je nastradao Gavrilo S. (3). Prema tvrdnjama majke i bake, dete je stradalo jer se tuširalo vrelom vodom. Istražni organi intenzivno rade na rasvetljavanju okolnosti pod kojima je došlo do smrti dečaka jer su, navodno, na njegovom licu pronađene još neke povrede koje bi mogle da budu objašnjenje zbog čega ni majka ni baka nisu pozvale Hitnu pomoć, već su dete, navodno, namazale melemom za opekotine, a zatim ga stavile da spava, da bi pred zoru primetile da ne diše.

Vidno uznemiren, otac stradale devojčice Sreten nije imao snage da priča, a kako smo videli, obe ruke su mu u zavojima jer je, kako saznajemo, zadobio teške opekotine trećeg stepena.

Među okupljenom porodicom bila je i baka nastradale devojčice koja je u suzama jedva uspela da kaže da ništa neće moći da nadomesti njenu mlađu unuku i izleči tugu koja je zavila porodicu u crno. 

- To su bile sekunde... Ona je bila jako živahna, bacila je ćebe i jaka vatra je uhvatila. Njen otac pokušao je golim rukama da je ugasi i spase, međutim, nije uspeo. Ovaj bol i patnja ne mogu se izdržati - jedva je, jecajući, izgovorila baka nesrećnog deteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading