TUŽILAŠTVO TRAŽI IZVEŠTAJ LEKARA O STANJU ANĐELE KOJA JE DRUGARICE POVEZLA U SMRT

Autor:

Hronika

01.02.2022

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U teškim uslovima ronioci su danas posle podne pronašli telo Katarine Petković(21) iz Predejana za kojom se tragalo nakon strašne saobraćajne nesreće kod Vladičinog Hana u kojoj je život izgubila i njena drugarica Anđela Milovanović(20) i to nedaleko od mesta na kom je bila nasukana Milovanovićeva.

TUŽILAŠTVO TRAŽI IZVEŠTAJ LEKARA O STANJU ANĐELE KOJA JE DRUGARICE POVEZLA U SMRT

Foto: Privatna arhiva

Privatna arhiva

U istoj nesreći lakše su povređene dvadesetogodišnje Kristina Mitrović i Anđela Stoilović koja je upravljala automobilom sletelim sa četiri devojke u Južnu Moravu.

Telo danas pronađene devojke poslato je na obdukciju posle koje će se znati da li se i ona kao danas sahranjena Anđela Milovanović utopila u reci ili je preminula od povreda zadobijenih u udesu. Obdukcioni nalaz se očekuje već sutra ujutru.

Više javno tužilaštvo u Vranju danas je zvanično tražilo lekarski izveštaj o zdravstvenom stanju preživelih devojaka, Anđele Stoilović i Kristine Mitrović koje su hospitalizovane budući da se žale na psihičke tegobe pored lakih telesnih povreda.

Auto pao  na gepek u korito reke tu je bio spas za putnike na prednjim sedištima

Smrskani automobil kojim su četiri devojke iz Predejana doživele nesreću nalazi se kod policijske stanice. Meštani Predejana kažu da je prizor automobila jeziv i da je Kristina preživela nesreću jer je najverovatnije sedela na prednjem sedištu.

-Auto je u reku upao gepekom i najviše je verovatno da su stradale devojke bile na zadnjem sedištu gde su prilikom udara o zemlju doživele prelome, dok su devojka vozač i Kristina uspele da se spasu jer im u udesu nisu stradali ekstremiteti te su mogle da plivaju - kaže sagovornik Republike.

- Prošlo je četiri dana od tragedije i devojke moraju biti saslušane. One nisu životno ugrožene i nije uobičajena procedura da se čeka na njihovo saslušanje s obzirom na tu činjenicu. Sumnja se da se devojke dogovaraju o izjavi koju će dati istražnim organima, a cilj je da se sazna prava istina. Dodatnu sumnju da izbegavaju saslušanje podgreva i to što je pronađen alkohol u krvi devojke vozača, kao i činjenica da je vozila neprimereno uslovima puta i klizavom kolovozu, te je tužilaštvo reagovaloi tražilo izveštaj lekara o opštem stanju učesnica nesreće koja je predmet istrage - otkriva izvor Republike.

Da podsetimo, udes se dogodio u noći  između subote i nedelju, oko četiri sata ujutru, kada je „golf" kojim je upravljala Stoilovićka sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana, pri povratku devojaka iz noćnog provoda u njihovo rodno mesto Predejane.

Stoilovićevoj preti optuženje za saobraćajnu nezgodu sa umišljajem

Istragu od Osnovnog javnog tužilaštva Vladičin Han preuzelo je Više javno tužilaštvo u Vranju čim je na dregeru utvrđeno da je vozač Anđela Stoilović bila pod dejstvom alkohola u trenutku nesreće, te joj se po zakonu na teret stavlja da je sa umišljajem izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj su stradale dve devojke. Takođe, za nadležnost tužilaštva koje će voditi istragu presudno i to što je u pitanju nezdgoda sa smrtnim ishodom.
Iako su devojke učesnice saobraćane nezgode iz Predejana, varoši koja je na teritoriji opštine Leskovac, istragu vodi VJT Vranje budući da se nesreća desila kod Vladičinog Hana.

Pronalazak Katarininog tela mnogi njeni prijatelji, rođaci i komšije su na društvenim mrežama opisali kao dolazak do istine poručivši da će njena porodica sada moći da spremi njenu sahranu i dostojno je isprati na večni počinak.

- Saucesče porodici. Lepoto mila,počivaj u miru i neka te andjeli čuvaju - piše u jednom od komentara na Fejsbuku.

Bonus video:



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading