JEZIVA ISTINA O NAJTUŽNIJOJ PESMI TOME ZDRAVKOVIĆA! Krije TRAGIČNU priču o njegovoj najvećoj ljubavi koja je UMRLA!

Autor:

Zabava

19.01.2023

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavica je bila njegova najveća ljubav koja je preminula prerano.

JEZIVA ISTINA O NAJTUŽNIJOJ PESMI TOME ZDRAVKOVIĆA! Krije TRAGIČNU priču o njegovoj najvećoj ljubavi koja je UMRLA!

Foto: youtube.com/printscreen

Pevač Toma Zdravković ostao je upamćen kao veliki boem, pesnik, ljubitelj žena i kafana, a njegovi hitovi su vanvremenski.

Njegove pesme svakoga pogađaju, a veliki broj svojih hitova je posvetio upravo svojim velikim ljubavima - Ljiljani, Sanji, Danki, Branki, Nadi, Aleksandri i mnogim drugima. Ipak, malo je poznato da je svoju najtužniju pesmu posvetio jednoj Slavici, a otpevao ju je samo jednom.

Republika

Foto: youtube.com

Toma Zdravković posvećivao je pesme svojim ljubavima

Pesma ''Buket belih ruža'' krije najtužniju i jezivu istinitu priču o njegovoj ljubavi koja je umrla sa nepunih 20 godina. Upoznao ju je u hotelu ''Bristol'' u Tuzli. Zamišljao je da će je oženiti, ali je pročitao njen dnevnik i saznao detalje o odnosima sa brojim muškarcima što ga je potpuno slomilo.

- Mojoj prvoj probi prisustvovali su fudbaleri Dragan Šekularac i Zoran Miladinović. Podsmevali su mi se. Utučen i iskompleksiran, nisam primetio da Slavica sedi sa Zoranom. Shvatio sam da nešto nije u redu tek kad sam im prišao. Pred celim društvom rekla je da mora da obiđe neke prijateljice. Šta sam mogao nego da se složim. Vratio sam se u pustu sobu hotela ‘Balkan‘, a ona se pojavila tek posle ponoći - kasnije je ispričao Zdravković, prenosi Espreso.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Toma Zdravković najtužniju pesmu je posvetio svojoj najvećoj ljubavi Slavici

Kada je 1963. godine pevao na Crnogorskom primorju dobio je telegram od lekara koji je lečio Slavicu, te mu je otkrio da je neizlečivo bolesna i da želi da ga vidi. Kada ju je posetio u Sarajevu, nije mogao da je prepozna jer je smršala trideset kilograma. Zbog nastupa je morao da ide, a nekoliko dana kaznije je saznao je da je preminula.

- Umrla je u Sarajevu, sahranjena je u rodnom Travniku, a ja sam stigao na svežu humku, tek da položim buket belih ruža. Sedam-osam godina kasnije, baš u Travniku, prvi put sam javno pevao pesmu njoj posvećenu koja je bila ogledalo našeg života. Izveo sam je tada i nikad više. Plakao sam ja, plakala je cela sala. To nije bio koncert, već opelo… A bila je plava sa kratkom kosom. Imala je i oči plave i pomalo tužne. Visoka, sa dugim nogama u plavim farmericama, izgledala je kao prava ‘baba roga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading