STARA, ŠEPAVA BABO, GANJAĆU TE DO KRAJA ŽIVOTA: Severina na sudu zbog uznemiravanja - poslala preko 150 poruka, preti i sa milionima pratilaca

Autor:

Zabava

12.07.2022

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatsku pevačicu Severinu Vučković državno tužilaštvo u Zagrebu tereti za dva nametljiva ponašanja prema Ljiljani Klinger, direktorki zagrebačke škole koju pohađa njen sin kogima sa Milanom Popovićem, i Gordani Buljan Flander, bivšoj direktorki Poliklinike za zaštitu dece i mladih grada Zagreba.

STARA, ŠEPAVA BABO, GANJAĆU TE DO KRAJA ŽIVOTA: Severina na sudu zbog uznemiravanja - poslala preko 150 poruka, preti i sa milionima pratilaca

Foto: ATA Images

Severina Vučković je obema poslala više od 150 poruka, uglavnom neprimerenog i uvredljivog sadržaja, a za razliku od Klinger koja joj je na neke poruke odgovorila i ujedno molila da joj ih prestane slati, Gordana Buljan Flander na njih uopšte nije odgovorila.

Tužilaštvo, za koje su poruke bile uvrede i zastrašivanje s ciljem uznemiravanja, u podignutoj optužnici traži od suda da pevačicu osudi na uslovnu kaznu od deset meseci.

Prema optužnici, Severina je od 4. jula do 20. oktobra 2021. godine poslala Ljiljani Klinger preko WhatsAppa više od stotinu poruka.

U njima joj je pisala: "Ma gde je moja najdraža direktorka? Jesi li se javila donatoru? Jesi li svesna da ću te ganjati do kraja života za sve gadosti koje si radila meni, ostalim majkama i učiteljima? Sin mi je dao izjavu u Heinzelovoj šta su mu radile učiteljice zbog tebe, stara šepava ružna babo. Zbog tebe je doživeo stres i prste su mu izvukle. Al ti se izvući nećeš. Sedećeš i drhtati i tresti se kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dete. A za lažne prijave imaš još jednu kaznenu, babo. Moraš snositi odgovornost za svoja nedela, ovo su posledice tvoje komunikacije. Imaš sinkopu pa se ne sećaš šta si radila? Ne pristaje tebi da budeš portirka na vratima škole, a kamoli direktorka škole. Ti si kvarni zub ovog društva. Moje si dete poslala u Heinzelovu sa sedam i po godina, pa zadavila bi te rukama, babo. Sada će se o tebi pisati, Ljiljo, o tvojoj deci, mužu, možda imaš i ljubavnika, objaviću tvoju fotku i napisat. Ona mi je uzela dete. U penziji ćeš sedeti po sudovima…"

Od 29.jula do 27. septembra 2021. Severina je porukama zasula i telefon Gordane Buljan Flander:

"Lično ću platiti advokate za sve one žene koje si zlostavljala. Želim vam da strahujete i drhturite i čekate dan kad će vas sve pohapsiti. Kao što su one plakale i strahovale za decu koju si prodavala očevima da bi kupovala one kičaste sandale i torbe. Dosta si ti žena ukopala da bi još nekog tužila. Poliklinika nije tvoja prćija kako si zamislila. Jel bi ti nekog tužila nakon svega što si radila ženama? Sve ovo će ići na moj Facebook i Instagram. Imam 2,3 miliona pratilaca i preneću sve tekstove Jelene Jindre. Znaš da sam prijavila Redžepija USKOK-u? Prijavila sam i tebe. Dosta je više tog blajha po raznim emisijama, sve vaše glave ću stavit na Face i Instagram da vas vide, nadam se poslednji put u medijima. Osim ako budeš spadala u rubriku lzveštavamo iz Remetinca`. A to što se nakon Bandića guraš Milanoviću…"

Direktorka: Svaki Severinin dolazak u školu bio je stres za sve, a Kojić mi je vikao: `Klinger kur*o!'

Zbog komunikacije sa Severinom malo je reći da su Ljiljana Klinger i Gordana Buljan Flander uznemirene.

"Sve je to za rad u školi bilo šokantno i uznemirujuće pa je to čak na neki način dovela u kontekst s incidentom u saobraćaju koji se dogodio u septembru 2020. u Masarikovoj ulici kada ju je jedan nepoznati automobil bočno gurao s ceste."

lzdvojila je jedan incident s početka školske godine 2019. kada je lgor Kojić, tadašnji suprug Severine Vučković, došao po njenog sina u školu.

"lako se roditelji nisu usuglasili oko 'pik-up' liste odgovornosti, učiteljica nije mogla pustiti dete s Kojićem pa je obaveštena policija. Nedugo nakon toga Severina mi je preko dežurnih učitelja usmeno poručila: 'Poručite direktorki, uskoro bivšoj, da sam sredila sve i da je ona sledeća na redu, a ona će znati što to znači'. Shvatila sam to kao pretnju i prijavila policiji. Dete nakon toga 45 dana nije išlo u školu i obavestila sam Centar za socijalni rad"

Republika

Foto: printscreen

 

 

"Zaposlene iz škole je napadala, kako usmeno tako i pismeno... O njenom ponašanju dovoljno govori činjenica da je učiteljica koju sam rasporedila da bude učiteljica razredu koji je pohađao njen sin dala otkaz. Članovi stručne službe su Severinu Vučković svake godine nekoliko puta zvali u školu, ali ona ili ne bi primila poziv, ili bi joj pretinac e-pošte bio pun ili se ne bi odazvala" rekla je Klinger.

Opisala je i događaj od jula prošle godine kad su deca išla na terensku nastavu. Tad joj je Severina, tvrdi, pred školom, pre nego što su se deca ukrcala u autobus, umesto pozdrava rekla: "Bandić je na svu sreću umro, Lovrića sam sredila, Gzima takođe, a tebe sam ostavila za kraj".

Buljan Flander: Često sam razmišljala o 2,3 miliona njenih pratilaca, njene objave bile su poziv na linč

lako Gordana Buljan Flander nije imala memorisan broj u telefonu s kojeg joj je u intervalima pristiglo više od 50 poruka, u potpisu je stajalo Severina tako da je znala ko ih šalje. Sve je počelo, kaže, s poveznicama na tekst o Poliklinici objavljen na portalu H-Alter.

"Uz tu poveznicu bila su upozorenja da će ona platiti advokate za sve žene koje sam zlostavljala"

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

"Te poruke su bile nametljive i neželjene. Nikad joj nisam odgovorila, niti je blokirala. Ignorisala sam ih, nadajući se da će prestati. Njene objave na društvenim mrežama, pak, bile su poziv na linč, te se i dalje bojim. Ne znam čemu sve te poruke jer ja nisam ni na koji način učestvovala u obradi, ni tretmanu, ni veštačenju", rekla je Gordana.

"Govorila je da mi želi da strahujem i drhtim i da čeka dan kad će se svi pohapsiti. Velik broj poruka završavao je s "e a pa pa", i to sam shvatila kao pretnju u smislu zbogom društvenom položaju, a zapravo sam se bojala da se to može odnositi na moj fizički integritet jer je Severina u porukama navodila da ima 2,3 miliona pratilaca, tj. da je moćna, da je potrošila 1,5 miliona evra na 67 Milanovih tužbi i da će ostatak potrošiti na sve nas ostale koje smo kvarni zub ovog društva - rekla je Buljan Flander i dodala da je spominjala i njenu decu, odnosno kćerku koja je zamenica dečje zaštitnice".

Severinina odbrana

"Apsurdno je da mi se implicira da sam egocentrična majka koja se brine samo za sebe i zanemaruje dete. Ljiljana Klinger i Gordana Buljan Flander su mene prijavile jer su kršile zakon i postupale tendenciozno i maliciozno. Komunikacija koja je predmet ove inkriminacije je zapravo bila moj protest. Istina je da sam pisala te poruke i upotrijebila ružne reči, ali i Milanović govori ružne reči. Te napisane stvari mi nisu na čast, ali ja sam odrasla u porodici u kojoj su se mogli upotrebljavati i drugi izrazi. A strah o kojem one govore po mom mišljenju je isključivo strah što znaju što su sve neprofesionalno odradile i na koje su načine izbegavale sudske presude. Bila sam isprovocirana jer sam videla na sudskom ročištu 4. jula 2021. komunikaciju što je svih ovih godina direktorka škole pisala o meni, rekla je Severina Vučković na optužbe Opštinskog državnog tužilaštva u Zagrebu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

U svojoj je obrani Severina još rekla da je nakon sudskog ročišta u julu prošle godine počela da komunicira sa direktorkom, ali napominje da ta komunikacija traje poslednje četiri godine.

- Takvu komunikaciju ravnateljica je meni dozvoljavala. To je državna škola koja odgovara Republici Hrvatskoj i više sam ih puta prijavljivala Ministarstvu, a direktorka celo vreme meni tvrdi da je ta škola privatna. Inače, škola je od Milana Popovića dobila 150.000 kuna donacije. To sam doznala od deteta jer je rekao da je tata loše napravio igralište i da je bezveze crveno. Ravnateljica je subjektivna, a Centar za socijalni rad nije reagovao - izjavila je u obrani Severina, napominjući da je zahvaljujući njoj, kad je poslala inspekciju Ministarstva, u njenom slučaju otkrivena 21 nepravilnost.

Osvrnula se i na činjenicu da je u porukama pisala i "E a pa pa" pa je pojasnila da je to aluzija na EAPAP, odnosno na "organizaciju koja se bavi teorijom otuđenja dece od roditelja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading