JADNO: VANA SRBIJI DALA TRI POENA, A OVDE DOLAZI I UZIMA PARE Hrvatski žiri razočarao hrvate i našu publiku

Autor:

Zabava

13.05.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad je poznato i ko je bio u timu hrvatskog stručnog žirija pored pevačice Ivane Vrdoljak Vane koja je popularna našim prostorima

JADNO: VANA SRBIJI DALA TRI POENA, A OVDE DOLAZI I UZIMA PARE Hrvatski žiri razočarao hrvate i našu publiku

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/AP

Završila se još jedna Evrovizija koja je protekla u duhu skandala, od protesta zbog rata u Gazi, zbog čega je trpela izraelska predstavnica Eden Golen, preko diskvalifikacije Holandije do same završnice, u kojoj je najveće favorite Hrvatsku i njihovog Bejbi Lazanju pobedio nebinarni Švajcarac Nemo Metler zahvaljujući glasovima stručnog žirija, dok je publika glasala drugačije, što je izazvalo opštu pometnju, pa su mnogi pozvali na ukidanje stručnog žirija.

Foto: Credit: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

 

 

Naša predstavnica Teja Dora završila je na 17. mestu, a najveći šok izazvali su glasovi komšijske Hrvatske, kojoj je naš stručni žiri dao 12 poena, a oni Srbiji svega tri boda. Apsurd je veći pošto je u hrvatskom stručnom timu, koji, pored dvojice producenata Mihovila Šoštarića i Srđana Skansija Sekulovića, te pevačice Đine Viktorije Damjanović, broji i poznatu pevačicu Ivanu Vrdoljak Vanu, koja nastupa i po Srbiji, te Dinu Jelusića, koji je pevao s Parnim valjkom, a u Srbiji bio na turneji kao novi član Vajtsnejka. Na društvenim mrežama oglasili su se mnogi Hrvati, te pobesneli zbog odluke svog stručnog žirija.

- "Sve najgore ovom žiriju", "Kakva smo mi govna", "Mi smo nikakve komšije", "Ko tebe kruhom, ti njega kamenom, ma bravo" - bili su neki od komentara, a jedan od najpoznatijih hrvatskih influensera se oglasio na društvenoj mreži Tik-tok.
- Mi Hrvati smo neviđene pi*ke, koje su Srbima dale tri boda, tri boda! A nama su Srbi dali 12 bodova! 12 bodova su nam dali! Mi smo pi*ke neviđene! To ću vam reći, pa kom pravo, pravo, kom krivo, krivo! - rekao je on.

 

Foto: tiktok.com/printscreen

 

Inače, Hrvati su širom zemlje pratili događaj uživo, a jedan korisnik društvene mreže Iks objavio je snimak na kom se vidi trenutak kad Konstrakta čita poene iz Srbije. Ceo trg počeo je da skandira kad je naša zemlja dodelila Bejbi Lazanji 12 poena, što je i njihovog predstavnika posebno oduševilo.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u pripremi dočeka za njihovog predstavnika Bejbi Lazanje takođe se osvrnuo na glasanje stručnog žirija, te smatra da bi u budućnosti trebalo da se ukine njihova odluka, te da samo ostane i presudi mišljenje publike.
- Iskreno mislim da bi glasanje žirija trebalo ukinuti i ostaviti samo glasanje publike. Jasno je da tu ima mnogo politike i geopolitike i ključno je na kraju ko je miljenik publike, a to je u ovom slučaju naš Bejbi Lazanja - rekao je on.

Foto: Credit: Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia

 


Besna Šerifovićka: Saznajte mi ko je žiri u Hrvatskoj
Popularnoj pevačici Mariji Šerifović se nije dopalo što je hrvatski stručni žiri dao samo tri poena našoj Teja Dori, što ju je poprilično razbesnelo, pa je na društvenoj mreži Iks pominjala žiri.
- Saznajte mi ko je žiri u Hrvatskoj - bila je besna Marija, koja je nedavno imala nastup u Slavonskom Brodu, gde je poručila publici da glasa.
- Navijajmo i glasamo, vi za Teja Doru, mi za Bejbi Lazanju. Za mene granice ne postoje - rekla je Marija. 
Inače, Marija je Evroviziju gledala s majkom Vericom Šerifović, koja se toliko uzbudila oko dešavanja na Evroviziji da je Marija odlučila da je 2025. prijavi na festival Pesma za Evroviziju, na kom Srbija bira svog predstavnika.
- Ništa, da spremam Veru za PZE - našalila se Šerifovićeva.

Foto: RTS printscreen

 

Od 37 zemalja za Srbiju glasamo samo njih osam
Sada su objavljeni i rezultati takmičenja i glasovi publike i svih zemalja Evrope. Naša Teja Dora je od svih zemalja dobila svega 22 poena. Za Srbiju su u velikom polufinalu glasali samo Jermenija, koja nam je dala pet poena, Slovenija četiri, Albanija jedan, Portugal jedan, Danska dva, Hrvatska tri, Irska jedan i Kipar pet. Samo osam zemalja od 37, koliko je učestvovalo, dalo je poene srpskoj predstavnici. Kada je reč o glasovima publike, Teja Dora je dobila 32 poena, što znači da smo završili takmičenje s 54 poena.


Ana Sević sahranila Evroviziju
Pevačica i voditeljka Ana Sević je nakon finalne evrovizijske večeri putem Instagrama istakla vidno nezadovoljstvo.
- Rip takmičnje za pesmu Evrovizije 1956-2024. Evroviziju više ne ujedinjuje muzika. Diskriminacija. Rasizam. Dupli standardi. Licemerje i ostalo - napisala je vidno razočarana pevačica.


Veljko Ražnatović: Preci nam se u grobu prevrću
Sin balkanske zvezde Cece Ražnatović bokser Veljko Ražnatović oglasio se nakon završene 68. Evrovizije.
- Najtužnija stvar "Eurogejvizije" je što mi glupi Srbi hoćemo u ovu Evropu! Preci nam se po grobovima prevrću - napisao je Veljko, pa opisao detaljnije impresije:
- Ovo je pakao na zemlji. Ono je najgore mesto na svetu bilo sinoć. Epicentar satanizma i glavno javno okupljanje najvećih degenerika, bolesnika i homosa. Ovo je stvarno sramota za sve, za jednog normalnog čoveka.

Foto: Instagram.com

 


Pobednik Evrovizije pokazao nebinarnu zastavu ponosa
Pobednik 68. Evrovizije Švajcarac Nemo Metler, koji se inače izjašnjava kao nebinarna osoba, ponosno je to istakao i u javnosti. Naime, Nemo je, pored švajcarske zastave, pokazao i zastavu koja ima žute, bele, ljubičaste i crne vodoravne pruge. Radi se o nebinarnoj zastavi ponosa, a nebinarne osobe traže da se oslovljavaju s oni, njih, njihov. Pobedniku Evrovizije se nakon proglašenja desio i peh s trofejom, koji mu se slomio u ruci, te je tom prilikom povredio i palac, međutim, uručen mu je zamenski.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ja

13.05.2024 08:39

Više nismo ni zaslužili.ono mrmljanje može samo Marija Šerifović da voli.

Natasa

13.05.2024 14:39

Be cool samo... Pa sta ima veze sto nam Hrvati nisu dali 12 poena?! I ko je Veljko Raznatovic?