PRIPREMITE SE ZA VREMENSKI ŠOK! Temperature skaču do +17, a onda naglo padaju za 20 stepeni!

Autor:

Vesti

05.01.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagle promene vremena u Srbiji

PRIPREMITE SE ZA VREMENSKI ŠOK! Temperature skaču do +17, a onda naglo padaju za 20 stepeni!

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ


Meteorolozi su najavili da će u Srbiji doći do naglih promena u vremenskim prilikama u narednim danima, sa izuzetno toplim vremenom koje će se zatim značajno zahladiti.

Toplo vreme uoči Badnjeg dana

Danas i u subotu se očekuje toplo vreme, sa temperaturama koje će biti iznad proseka za ovo doba godine, čak do +16-+17 stepeni Celzijusa. U subotu će biti umereno oblačno, toplo i vetrovito, a najviša temperatura vazduha će biti od 13 do 17 stepeni.

Drastičan pad temperature

Međutim, za samo 48 sati se očekuje drastična promena vremena, sa padom temperature vazduha za skoro 20 stepeni. Kiša će prelaziti u sneg, a u nedelju će doći do zahlađenja s kišom, koja će se kasnije preći u sneg i u nižim predelima.

Hladnoća i sneg u narednim danima

U ponedeljak 8. januara se očekuje oblačno, hladno i vetrovito vreme, povremeno sa snegom, uz stvaranje snežnog pokrivača. Slično vreme će se zadržati i u narednim danima, sa očekivanim snežnim padavinama i temperaturama ispod nule.

Prošlost i budućnost vremena za Božić

Ovogodišnji Božić sa očekivanom temperaturom od oko 10 stepeni ujutru i padom tokom dana do večernjih 0 do 5 stepeni, nije ni blizu ekstremima koje je Srbija iskusila u prošlosti. Naime, 7. januara 1888. godine zabeležena je temperatura od -20,9 stepeni, što je zvanično najhladniji Božić u srpskoj prestonici, dok je najtopliji Božić zabeležen 7. januara 2001. godine sa čak +20,7 stepeni.

Ove promene u vremenskim prilikama svakako zahtevaju pažnju i pripremu građana, kako bi se adekvatno pripremili za nagli pad temperature i padavine koje se očekuju u narednim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading