VAŽAN APEL MUPA: Proverite ovo pre nego što krenete na put!

Autor:

Vesti

28.04.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MUP preporučuje građanima da koriste alternativne granične prelaze prema Hrvatskoj.

VAŽAN APEL MUPA: Proverite ovo pre nego što krenete na put!

Foto: Wikipedia

MUP Republike Srbije je putem društvenih mreža uputio apel građanima povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika. Uoči povećanog priliva putnika na graničnim prelazima, MUP je naglasio važnost provere stanja na graničnim prelazima pre putovanja, kao i važnost provere važnosti pasoša, saobraćajne i vozačke dozvole, kao i registracione nalepnice.

Posebno je istaknuto da će granična policija Republike Hrvatske 29. i 30. aprila u vremenu od 07.00 do 19.00 časova testirati informacioni sistem na graničnom prelazu Bajkovo, što može dovesti do dodatnog zadržavanja na graničnom prelazu Batrovci.

Iz tog razloga, MUP preporučuje građanima da koriste alternativne granične prelaze prema Hrvatskoj, poput Šid - Tovarnik i Bačka Palanka - Ilok.

- Preporučujemo građanima da u ovom vremenskom periodu koriste alternativne granične prelaze prema Hrvatskoj - Šid - Tovarnik, Bačka Palanka - Ilok - saopštio je MUP.


U skladu sa apelom MUP-a, naglašeno je da je važno da građani provere stanje svojih dokumenata pre putovanja, posebno ukoliko putuju sopstvenim vozilom. Takođe, ukoliko se uoči gužva na graničnim prelazima, preporučuje se korišćenje alternativnih prelaza kako bi se izbegla nepotrebna zadržavanja.

 

 


U cilju informisanja građana, MUP je naveo da se stanje na graničnim prelazima može proveriti na internet stranicama MUP-a i Auto-moto saveza, kao i da je važno pratiti zvanične informacije pre putovanja.

MUP je ovim putem skrenuo pažnju građanima na važnost preventivnih mera prilikom putovanja, kako bi se izbegle neprijatnosti i olakšalo kretanje tokom prazničnih dana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading