OGLASIO SE MUP O SLUČAJU INSPEKTORKE IZ KRALJEVA: Vest je lažna!

Autor:

Hronika

17.04.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski službenici su proverom utvrdili da na Vojnomedicinskoj akademiji nije primljena pacijentkinja sa imenom Amela Smajović.

OGLASIO SE MUP O SLUČAJU INSPEKTORKE IZ KRALJEVA: Vest je lažna!

Foto: shutterstock

Policija

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je vest, koju je portal „Sandžak Danas“ objavio pod naslovom „Teško pretučena inspektorka Amela Smajović dok je bila na zadataku“, lažna i da je to još jedan primer obmanjivanja javnosti i grubog kršenja novinarske etike.

Posebno naglašavamo da Policijskoj upravi u Kraljevu nije prijavljen nijedan događaj u kojem je učestvovala osoba sa imenom Amela Smajović, kao i da u MUP-u  nije zaposlena, niti postoji osoba sa ovim imenom i prezimenom.

Takođe, policijski službenici su proverom utvrdili da na Vojnomedicinskoj akademiji nije primljena pacijentkinja sa imenom Amela Smajović. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje plasiranje netačnih i neproverenih informacija koje obmanjuju i uznemiravaju građane i javnost.

Pozivamo medije da ne pristupaju olako objavljivanju ali ni preuzimanju neproverenih informacija, a radi istinitog, pouzdanog i tačnog informisanja javnosti provere sve informacije u Odeljenju za medije i komunikacije MUP-a, putem mejl adrese biro@mup.gov.rs ili na broj telefona 011 3139781, navode iz MUP-a

Da podsetimo, nekoliko sandžačkih portala je večeras objavilo da je "u popodnevnim satima 14. aprila, Amela Smajović, zaposlena u Službi unutrašnjih poslova u Kraljevu, fizički napadnuta od strane dva nepoznata napadača". 

Ti sajtovi tvrde da se navodni incident dogodio u neposrednoj blizini grada dok je Smajović nosila važne policijske dokumente i dokaze. U nekim od tih medijskih izveštaja se navodi da je napadnuta, u nekim da je pretučena, a u nekim čak da je - izbodena!

O slučaju se oglasio i Usame Zukorlić, bošnjački političar iz Novog Pazara, predsednik Stranke pravde i pomirenja. Zukorlić je na Instagramu objavio sledeću poruku:

Svi smo mi Amela Smajović! Kriminalci, skupo će vas koštati vaša zlodjela. Želim brz oporavak našoj Pazarki koju su izboli u Kraljevu - objavio je Usame Zukorlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading