UHAPŠEN LEKAR IZ SREMSKE MITROVICE ZBOG SMRTI NATAŠE ŽABIĆ!

Autor:

Hronika

30.04.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekar u Sremskoj Mitrovici otpustio je pacijentkinju nakon pregleda da bi nedugo zatim ona preminula.

UHAPŠEN LEKAR IZ SREMSKE MITROVICE ZBOG SMRTI NATAŠE ŽABIĆ!

Foto: ST/D. KADIĆ, Pxhere, Pxfuel, Wikimedia/Srđan Popović

Lekar N.R. uhapšen je u Sremskoj Mitrovici zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.

Incident se dogodio kada je lekar otpustio pacijentkinju, Natašu Žabić (44), nakon pregleda, a ona je nekoliko sati kasnije preminula.

Podsećamo, Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici je odmah po saznanju o Natašinoj smrti obavestila nadležne zdravstvene institucije i naložila unutrašnji nadzor. Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju i zabrinutost, te se očekuje sprovođenje interne kontrole kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

Prema izveštaju koji su mediji objavili, uzrok smrti Nataše Žabić povezan je sa trombolijom. Ranije je Nataša imala probleme sa bolovima u nozi, ali je nakon pregleda lekar odlučio da je otpusti na kućno lečenje. 

Natašina porodica je najavila da će podneti tužbu protiv bolnice i lekara jer su je pustili na kućno lečenje uprkos činjenici da joj je noga otekla što je jedan od jasnih znakova tromboze.

Medijski izvori prenose da je protiv lekara koji je bio uključen u slučaj Nataše Žabić podneta krivična prijava. Takođe se očekuje interna kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju. Saša, brat Nataše Žabić, izjavio je da smatra da je njegova sestra preminula zbog nedostatka pažnje lekara.

Nataša je primljena u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja 31. marta. Sutradan je operisana zbog puknutog slepog creva. Iako je izašla iz bolnice 16. aprila, povremeno je imala temperaturu, ali uprkos tome, nije dobila terapiju protiv tromboze. Na otpusnoj listi je imala uput da se u slučaju komplikacija vrati na odeljenje. Nataša je osetila jake bolove u levoj nozi koja je počela da joj otiče. Otišla je u Dom zdravlja i hitno je poslata na hirurgiju zbog tromboze - navodi Saša za Blic.

Međutim, kako kaže, dežurni doktor je nije primio na odeljenje, već ju je poslao nazad u Dom zdravlja iako je situacija bila ozbiljna.

Kroz poznanstvo, uspeli smo da zakažemo pregled kod drugog doktora za sutradan u 8.00 časova. Nažalost, Nataša je preminula ujutru u 7 časova, sat vremena pre zakazanog pregleda. Zvaničan nalaz sa obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija usled tromba. Smatram da je Natašu ubilo to što je nisu primili u bolnicu gde bi primila potrebnu terapiju - kaže Saša.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading