SUDAR DVA VOZA U TUNELU KOD VUKOVOG SPOMENIKA! Ima povređenih! Ekipe Hitne pomoći i vatrogasci jure ka mestu nesreće!

Autor:

Hronika

17.05.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se nezvanično saznaje među povređenima je i kondukterka.

SUDAR DVA VOZA U TUNELU KOD VUKOVOG SPOMENIKA! Ima povređenih! Ekipe Hitne pomoći i vatrogasci jure ka mestu nesreće!

Foto: Shutterstock

U tunelu na putu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mesta došlo je do strašnog sudara vozova. 

Kako pišu beogradski mediji, sudarili su se se putnički i teretni voz.

Kako se nezvanično saznaje ima više povređenih, a među njima je i kondukterka.

Ekipe hitne pomoći i vatrogasci jure ka mestu nesreće.

Podsećamo, poslednja velika železnička nesreća u Srbiji, u kojoj je veliki broj ljudi stradao dogodila se u Stalaću 1979. godine, kada je poginulo 72 osoba.

Na velikoj ranžirnoj stanici, gde je 13. septembra 1979. teretni voz prošao kroz crveno svetlo, uleteo na kolosek i zario se u putnički voz koji je upravo kretao. Bilans: 72 poginulih. Danas je teško naći podatak na koliko godina zatvora je bio osuđen mašinovođa iz Stalaća, ali je ostalo poznato da je tokom suđenja dokazano da je sa lokomotive na silu prethodno bio demontiran sigurnosni uređaj kakvi se fabrički ugrađuju upravo da bi sprečili onog ko upravlja vozom da zaspi. Lokomotiva je ko zna koliko dugo korištena, a da niko nije bar pokušao da nešto učini, sve do onog dana u kome je 72 putnika životima doprinelo otkriću tako „banalnog“ detalja.

Što se tiče regiona, još se pamti velika nesreća kod Bioča u Crnoj Gori 2006.

Četrdesettroje putnika je poginulo a 198 je povređeno je kada su dva vagona putničkog elektromotornog voza 6193 na relaciji Bijelo Polje – Podgorica, u ponedeljak 23. januara 2006. godine, posle podne oko 16 časova iskliznula iz šina i survala se u kanjon Morače na izlazu iz tunela kod Bioča, deset kilometara severno od Podgorice. Prema pretpostavkama koje su izneli stručnjaci srpskih železnica, voz je trebalo da stane u Bioču, ali se to nije desilo. Ubrzao je i ušao je u tunel i tu je iskočio iz šina udarajući u zidove tunela. Dva vagona su ostala u tunelu, a dva su se petsto metara dalje survala i zadržala se na jednom platou 30 metara ispod pruge.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading