ŠTA INSPEKTOR KRIJE DOK OPTUŽUJE REPUBLIKU: Senta, s kim si sedeo u kafiću Jusinog sina?

Autor:

Vesti

10.05.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudno je da je zbog jedne bezazlene slike pokrenuta tolika hajka, kaže izvor našeg lista

ŠTA INSPEKTOR KRIJE DOK OPTUŽUJE REPUBLIKU: Senta, s kim si sedeo u kafiću Jusinog sina?

Foto: Privatna arhiva, Nemanaj Pancic, Nova, Radar,Public promo

Inspektor Slobodan Milenković zvani Mali Senta, koji je preko Šolakovih medija poveo nezapamćenu kampanju protiv Srpskog telegrafa i našeg portala Republika.rs, strahuje da se ne otkrije s kim se viđao u kafiću "Zrno kafe" u Železniku. Pravi vlasnik kafića, kako se saznaje, jeste sin Jusufa Juse Bulića, koji je ubijen 1998.

Sve je kulminiralo u četvrtak, kada je nedeljnik Radar objavio snimak na kom se vidi naša novinarka M. M. kako sedi u pomenutom kafiću i mobilnim telefonom slika Milenkovića.

Na snimku se vidi njeno lice, čime joj je direktno ugrožena bezbednost, ali je tajkunskim medijima bezbednost novinara koji nisu po njihovom ukusu zadnja rupa na svirali.

GLUMI ŽRTVU

Podsetimo, hajka na našu kuću je počela kada je Republika objavila Milenkovićevu sliku ispred kafića, dakle na javnoj površini, a vodila se isključivo profesionalnim razlozima pošto se radi o ličnosti koja je u krivičnom postupku i interesantna je javnosti.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Mali Senta napao nas da radimo za mafiju

- Čudno je da je jedna tako bezazlena slika izazvala toliku frku. Razlog je verovatno taj što se u tom kafiću sastajao s ljudima s kojima ne bi voleo da bude viđen. Zbog toga je upregao sve medije koji ga štite da od sebe napravi žrtvu, pošto je preko advokata u javnost već pustio priču da je za njegovo ubistvo, navodno, plaćeno 500.000 evra. Umesto što piše prijave i preti novinarima, bolje bi mu bilo da objasni s kim se druži, a to će biti i predmet istrage tužilaštva - kaže dobro upućeni sagovornik našeg lista i dodaje:

- Kao visokopozicionirani službenik MUP, morao je da ispoštuje osnovne stvari: da proveri gde sedi i s kim, kome pripada kafić i slično.

Kako je snimak sa nadzorne kamere, koji se skida isključivo prema nalogu MUP i za potrebe istraga, osvanuo u opozicionom mediju, bliskom Milenkoviću, nije teško zaključiti, uprkos ćutanju zvanične vlasnice kafića (prema podacima iz APR) Katarine Dešić, čiji odgovor čekamo od četvrtka.

SULUDE TVRDNJE

U međuvremenu je Milenković podneo krivičnu prijavu protiv Republike zbog navodnog ugrožavanja njegove i bezbednosti njegovog deteta, mada u tekstu dete nijednom rečju nije pomenuto, lice mu se ne vidi, niti je novinarka znala o čijem detetu se radi.

Na portalima Nova i N1 ređale su se najsuludije optužbe: da su fotografiju plasirale čas služba, čas mafija (!) da bi, navodno, poslale upozorenje inspektoru koji se zamerio vlastima. Vrhunac beščašća je bila tvrdnja da je ta slika, na kojoj je i Milenkovićeva ćerkica, u stvari, poruka da je "nečija" meta - i dete!

Novinarka M. M.: Nikog nisam pratila

Nikog nisam pratila, već sam samo radila svoj novinarski posao. Sela sam na kafu i ugledala inspektora Milenkovića, koga sam slikala na javnom mestu, na trotoaru. Radi se o čoveku koji je u krivičnom postupku i za koga postoji interes javnosti. Nema ni govora da sam bilo koga pratila, pogotovo ne Milenkovićevo dete, kako on tvrdi. Zahtevam da tužilaštvo utvrdi ko je medijima dao snimak s nadzorne kamere kafića i na taj način mi ugrozio bezbednost, kaže naša novinarka M. M.

Tužilaštvo pokrenulo istragu

Više javno tužilaštvo istražuje ko je odgovoran za ugrožavanje bezbednosti novinarke Republike, čiju su sliku objavili portali Radar i Nova.
Istraga treba da utvrdi ko je, i na osnovu čega, dao medijima snimak na kome se vidi lice M. M. Biće pozvani da se izjasne i vlasnica kafića s čije je kamere snimak skinut, kao i inspektor Slobodan Milenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading