MASKIRANI SA KAPUPLJAČAMA NOSE JEZIVE SIMBOLE: Albanci sa UČK zastavama spremaju "marš na sever" (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.06.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više desetina Albanaca sa UČK i nacionalističkim simbolima okuplja se u južnom delu Kosovske Mitrovica kod mosta preko reke Ibar.

MASKIRANI SA KAPUPLJAČAMA NOSE JEZIVE SIMBOLE: Albanci sa UČK zastavama spremaju "marš na sever" (VIDEO)

Foto: Republika

Mnogi Albanci su počeli da se okupljaju na mostu preko Ibra u južnom delu Kosovske Mitrovice. Kako se vidi na fotografijama, pojedini su došli i maskirani i to sa kapuljačom na glavi.

Pored zastava UČK nose i zastave takozvane "prirodne Albanije", koja obuhvata teritorije susednih zemalja.

Za "marš na sever", kako je nazvan ovaj skup Albanaca, pozivi su stizali preko društvenih mreža, od strane brojnih ultranacionalističkih albanskih naloga.

Oni uzvikuju parole protiv Srba, dok mašu zastavama UČK i albanskim simbolima. To jasno pokazuje da se radi o ekstremistima.

Jedan od demonstranata je rekao da su tu da izraze svoje nezadovoljstvo ponašanjem kosovske policije i vojnika Kfora.

OPASNA PROVOKACIJA

Na društvenim mrežama pojavila opasna provokacija sa pozivom na „marš na sever“ na instagram profilu albanskog repera Stresija.

To se zatim proširilo, te putem različitih društvenih medija, od različitih ljudi i profila, kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom "protestu" u Južnoj Mitrovici, sa namerom da marširaju na sever.

Prvog juna 2023. u 12 časova krećemo na sever. Pozivamo vas masovno da postanete gospodari naše zemlje – poručio je jedan od albanskih repera sa KiM i dodao: „Marširajmo na sever“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Sinisa

02.06.2023 14:43

Nemaju oni m... za nikakav mars ...