SNAGE KFORA VIĐENE KOD LEPOSAVIĆA! Američki vojnici na zadatku! (FOTO)

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

23.12.2023

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KFOR sprovodi bezbednosnu patrolu u blizini Leposavića.

SNAGE KFORA VIĐENE KOD LEPOSAVIĆA! Američki vojnici na zadatku! (FOTO)

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Danas je KFOR sproveo bezbednosnu patrolu u blizini Leposavića, saopšteno je iz misije KFOR-a. U patroli su učestvovali američki vojnici iz Regionalne komande Istok, a ova aktivnost predstavlja deo redovnih aktivnosti KFOR-a na Kosovu.

KFOR je istakao da je u potpunosti fokusiran na svakodnevnu implementaciju svog mandata, koji je zasnovan na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine. Cilj ove misije je osigurati bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu, kao i slobodu kretanja.

 

 


Ova patrola predstavlja samo jednu od mnogobrojnih aktivnosti koje KFOR sprovodi kako bi obezbedio stabilnost i sigurnost na Kosovu. Učešće američkih vojnika iz Regionalne komande Istok dodatno naglašava angažovanost međunarodnih snaga u očuvanju mira i bezbednosti na ovom području.

Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine predstavlja osnovni dokument na osnovu koga KFOR deluje na Kosovu. Ona je usvojena u cilju postizanja mira i stabilnosti na Kosovu i uspostavljanja međunarodne prisutnosti radi očuvanja bezbednosti. Ova rezolucija je od suštinskog značaja za aktivnosti KFOR-a i definisanje njenog mandata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading