Ministarstvo odbrane: Odbacujemo klevete prištinskih vlasti!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

23.12.2023

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglašavamo da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, deluju isključivo u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, piše u saopštenju.

Ministarstvo odbrane: Odbacujemo klevete prištinskih vlasti!

Foto: /www.mod.gov.rs/cir

Ministarstvo odbrane odbacilo je danas tvrdnje prištinskih vlasti kojima se, na krajnje klevetnički način, Vojska Srbije optužuje za umešanost u događaje u Banjskoj i za veze sa nepostojećim "terorističkim grupama" koje navodno planiraju upad na teritoriju lažne države "Kosovo".

- Ministarstvo odbrane najoštrije odbacuje laži koje su danas izneli premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti i ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija samouprave u Prištini Dželjalj Svečlja, a naročito one kojima se, na krajnje klevetnički način, Vojska Srbije optužuje za umešanost u događaje u Banjskoj te veze sa nepostojećim 'terorističkim grupama' koje navodno planiraju upad na teritoriju lažne države 'Kosovo'" - ističe se u saopšptenju.

Kako se ocenjuje, u nedostatku bilo kakvih konstruktivnih rešenja koja bi vodila uspostavljanju mira i stabilnosti na teritoriji naše južne pokrajine, Kurti i Svečlja, poput pokvarenih gramofona, iznova ponavljaju laži u koje niko ozbiljan u međunarodnoj zajednici nije niti će poverovati.

- Naglašavamo da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, deluju isključivo u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima. Stoga je notorna laž i potpuna besmislica da se poligoni Vojske Srbije koriste za obuku bilo kojih jedinica, osim jedinica Vojske Srbije i povremeno Ministarstva unutrašnjih poslova te da postoje nekakvi planovi za „napad“ na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija - piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Bubi

23.12.2023 18:26

Ministarstvo odbrane odbacuje optužbe jer znamo da je Kurti jedan zlikovac koji vrši teror nad Srbima na najlošije moguće načine!

Ena

23.12.2023 19:16

Kurtijevo ponašanje je prevršilo svaku meru. Međunarodna zajednica ovo više ne sme da toleriše.

Ena

23.12.2023 19:16

Kurtijevo ponašanje je prevršilo svaku meru. Međunarodna zajednica ovo više ne sme da toleriše.

Pavle

23.12.2023 21:58

Kurti i Sveclja nastavljaju da iznose neosnovane optuzbe na racun nase zemlje u koje niko ne veruje.