VUČIĆ POSLAO EMOTIVNU PORUKU ČEŠKOM NARODU NAKON STRAVIČNOG MASAKRA:

Autor:

Vesti

21.12.2023

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podrška češkom narodu od strane predsednika Vučića

VUČIĆ POSLAO EMOTIVNU PORUKU ČEŠKOM NARODU NAKON STRAVIČNOG MASAKRA:

Foto: TV Pink/printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je poruku podrške češkom narodu nakon masakra na Karlovom univerzitetu u Pragu. Vučić je rekao da je duboko potrešen vestima o napadu i izrazio saučešće porodicama poginulih, dok je povređenima poželeo brz oporavak. Ova gesta podrške istakla je solidarnost Srbije sa Češkom Republikom u ovim teškim vremenima.

- Duboko me je potresla vest o napadu na Karlovom univerzitetu u Pragu. Delimo tugu sa češkim narodom i porodicama poginulih, a povređenima želimo brz oporavak. Najiskrenije saučešće predsedniku Petru Pavelu i građanima Češke Republike napisao je Vučić na društvenoj mreži X.

 

 


Reakcije na masakr u Pragu

 


Tokom tog čina nasilja i ludila, David Kozak je ubio oko 15 ljudi i ranio približno 40 na fakultetu u centru glavnog grada Češke. Ova tragedija izazvala je šok i tugu kako među češkim narodom, tako i među liderima drugih zemalja, uključujući i predsednika Srbije.


Politika i međunarodni odnosi



Pored izražavanja saučešća, predsednik Vučić je najavio moguću posetu predsednika Kine Srbiji, pokazujući nameru da ojača odnose sa Kinom. Ovo je važan korak u međunarodnim odnosima, koji može imati značajan uticaj na političku i ekonomsku saradnju između ove dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 


 

Komentari (22)

Loading
Zare

21.12.2023 20:14

Najiskrenije saucesce!

Zare

21.12.2023 20:14

Najiskrenije saucesce!

Ena

21.12.2023 20:24

Saučešće porodicama nastradalih u Pragu.

Joka

21.12.2023 20:32

Saučešće prijateljski Češkom narodu i porodicama žrtava, velika tragedija.