RIK OBJAVIO REZULTATE SA VIŠE OD POLOVINE BIRAČKIH MESTA: Evo ko su najveći pobednici izbora

Autor:

Vesti

18.12.2023

01:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji, analiza podataka sa 4.171 biračkog mesta

RIK OBJAVIO REZULTATE SA VIŠE OD POLOVINE BIRAČKIH MESTA: Evo ko su najveći pobednici izbora

Foto: Shutterstock


Republička izborna komisija objavila je preliminarne podatke sa više od polovine biračkih mesta na parlamentarnim izborima u Srbiji.

Na osnovu obrađenih 4.171 biračkih mesta, lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" ostvarila je značajan rezultat osvojivši 49.48% glasova. Sledi koalicija Socijalističke partije Srbije (SPS) sa osvojenih 7.1% glasova, zatim lista Srbija protiv nasilja sa 20.14% i lista NADA sa 4.59% osvojenih glasova. Izborna lista MI-Glas iz naroda, čiji je nosilac Prof. dr Branimir Nestorović, osvojila je 4.28% glasova.


Analiza rezultata



Izuzetno dobar rezultat liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" ukazuje na podršku koju je ova politička opcija stekla među biračima.

S druge strane, značajna podrška koaliciji SPS, kao i iznenađujuće visok rezultat liste Srbija protiv nasilja, ukazuju na raznovrsne političke preferencije među biračima. Takođe, prisustvo nove političke opcije poput liste NADA i izborne liste MI-Glas iz naroda, dodatno doprinosi raznolikosti političke scene u Srbiji.


Osvojeni procenat glasova po listama



Prema objavljenim podacima, lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" ostvarila je značajan rezultat osvojivši 49.48% glasova. SPS je osvojio 7.1% glasova, Srbija protiv nasilja 20.14%, NADA 4.59%, dok je lista MI-Glas iz naroda, Prof. dr Branimir Nestorović osvojila 4.28% glasova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading