VUČIĆ IZ PARIZA: Nadamo se da će se povećati broj francuskih investicija, imali smo odličan susret i čuli neke nove ideje!

Autor:

Vesti

10.11.2023

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se javnosti iz Pariza, gde se nalazi u zvaničnoj poseti francuskom predsedniku Emanuelu Makronu.

VUČIĆ IZ PARIZA: Nadamo se da će se povećati broj francuskih investicija, imali smo odličan susret i čuli neke nove ideje!

Foto: printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić je u svom obraćanju istakao važnost očuvanja dobrih odnosa sa Francuskom, kao jednom od najvažnijih zemalja u Evropskoj uniji. Takođe je istakao da je Srbija spremna da nastavi dalje reforme i da radi na jačanju ekonomske saradnje sa Francuskom.

Ovo nije prvi put da se Vučić sastaje sa Emanuelom Makronom, a poslednji put su se susreli u julu prošle godine u Beogradu. Tokom današnjeg sastanka, predsednici dve države su razgovarali o političkim i ekonomskim pitanjima, kao i o jačanju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja.

Vučić je takođe istakao da se nada da će se u narednom periodu povećati broj francuskih investicija u Srbiji i da će se otvoriti nova radna mesta, što će doprineti daljem ekonomskom napretku zemlje.

- Imali smo danas odličan susret. Čuli smo neke nove ideje od ovih kako oni kažu "vladara svetom". Makron je izdvojio sat vremena za nas, nadam se da ćemo uskoro moći da ga ugostimo u Srbiji. Oni su nam spasili aerodrom, samo se setite kako je izgledao nekada naš aerodrom.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

On je takođe zahvalio Makronu na podršci koju Francuska pruža Srbiji na putu ka evropskim integracijama, ističući da Srbija želi da bude deo Evropske unije, ali i da očuva dobre odnose sa Rusijom i Kinom.

Konačno, predsednik Vučić je pozvao francuske kompanije da investiraju u Srbiju i istakao da su srpski radnici veoma sposobni i motivisani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (29)

Loading
Mitarpavlovic

10.11.2023 19:46

Sledi sastanak sa Makronom verujemo da će dobro proći.

Мiraš

10.11.2023 19:49

Све што Вучић ради је за добробит и напредак Србије.

Mara

10.11.2023 20:00

Reklo bi se više nego konkretni razgovori iz kojih dosta toga pozitivnih može da se izvuče.

Danka

10.11.2023 20:04

Отворене су, дефинитивно, нове могућности и нове развојне шансе.