AKO BUDE DOKAZA, EU JE SPREMNA! Šef rumunske diplomatije: Protiv smo UVOĐENJA sankcija Srbiji!

Autor:

Vesti

06.10.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši slovenački predsednik Borut Pahor je rekao da nakon incidenata u Banjskoj na Kosovu i Metohiji treba sprovesti nezavisnu istragu.

AKO BUDE DOKAZA, EU JE SPREMNA! Šef rumunske diplomatije: Protiv smo UVOĐENJA sankcija Srbiji!

Foto: pixabay.com

Šef rumunske diplomatije Adrian Davidou izjavio je na budvanskom Forumu 2BS da Bukurešt ne krivi nijednu stranu zbog nedavnih incidenata na Kosovu i Metohiji, ali je dodao da je nasilje za njih potpuno neprihvatljivo ko god da je uradio, i da to treba dokazati u pravosudnom postupku.

Na pitanje šta treba da uradi svaka od strana, Davidou je kazao da treba da se radi konstruktivno i ozbiljno, i biti spreman na kompromis.

Moramo da razjasnimo ko je za šta odgovoran, ali ne smemo zaustaviti proces - rekao je Davidou, i istakao da se protivi uvođenju sankcija Srbiji, na koje je, kako je rekao, EU spremna ako bude dovoljno dokaza.

Pahor: "To bi bio gejm čendžer"

Bivši slovenački predsednik Borut Pahor je rekao da nakon incidenata u Banjskoj na Kosovu i Metohiji treba sprovesti nezavisnu istragu.

- Ako bi istraga pokazala da iza svega stoji Srbija i rukovodstvo Srbije, da je htela sa primenom snage da promeni stvari na Kosovu, to bi bio "gejm čendžer". To bi značilo da je došlo do neke odluke u Beogradu da zapravo nema mesta za Srbiju u EU, nego da ostaje u jednoj interesnoj sferi Moskve - rekao je Pahor, prenela je Mina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (30)

Loading
Staniša

06.10.2023 16:55

Srbija samo brani svoj suverinitet,šta je tu ne jasno

Milan

06.10.2023 16:56

Hvala Rumuniji što je uz Srbiju

Jovan

06.10.2023 16:57

Da je valjao nebi bio bivsi predsednik Slovačke

Branko

06.10.2023 16:58

Shvati Evropo,ne možete da pokorite Srbiju