ZABORAVLJENA ISTINA O MARKU MILOŠEVIĆU: Pominju se Kipar, jahta i šverc, SVE SE DESILO PRE 19 GODINA!

Autor: Republika

Vesti

19.08.2021

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalji iz biografije Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, uglavnom su poznati, ali jedan događaj iz 2002. godine zaboravljen je u javnosti.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Marko i Slobodan Milošević

Reč je o zapleni jahte "Mister Opozit" koju je koristio jedan kiparski trgovac cigaretama osumnjičen za šverc, a koja je pripadala upravo Marku Miloševiću.

Ova saznanja objavio je tada kiparski list "Politis", pozivajući se na carinsku istragu.

Luksuzni brod britanske proizvodnje, model "sansiker predator 68", dugačak je više od 20 metara, ima tri prostrane kabine za šest putnika i "garažu" za džet-ski.

Prema pisanju medija iz tog vremena, kiparske vlasti su na osnovu dokumenata, fotografija i izjava svedoka utvrdile da je brod procenjen na više od 1,7 miliona evra i da je ranije "bio registrovan u firmi čiji je vlasnik bio sin predsednika Miloševića". 

Kiparske vlasti tada su utvrdile i dalju sudbinu tog broda.

- Brod je ta firma prodala drugoj, takođe pod jugoslovenskom kontrolom, sa sedištem u Austriji, a zatim je prodat trećoj, registrovanoj u Panami, čiji je vlasnik, kako sumnjaju vlasti, kiparski trgovac cigaretama Hristofors Tornaritis (36), čija je firma "Si-Ti tobako" pod istragom. Ta istraga je službeno označena kao tajna, detalji nisu izneti ni sudskim vlastima, a vodi se po zahtevu i uz učešće Službe Evropske unije za suzbijanje šverca (OLAF), dok kiparski izvori pominju i angažovanje tužilaštva Haškog tribunala - pisali su tada mediji.

Inače, luksuzna jahta zaplenjena je zbog neplaćanja 431.000 evra dažbina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading