NEVREME JOŠ NIJE ZAVRŠENO U SRBIJI! Večeras na udaru ovi delovi zemlje! PADA I TEMPERATURA!

Autor:

Vesti

03.05.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vikend donosi toplije, ali i dalje nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

NEVREME JOŠ NIJE ZAVRŠENO U SRBIJI! Večeras na udaru ovi delovi zemlje! PADA I TEMPERATURA!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Srbija se danas suočava sa izraženim uticajem ciklona koji se kreće preko zemlje sa zapada ka istoku. Očekuje se da će ovo meteorološko dešavanje dovesti do značajnih promena u vremenskim uslovima širom zemlje.

U najvećem delu Srbije danas će biti oblačno, sa obilnim padavinama i naglim padom temperature. Kiša i pljuskovi će biti česti, a grmljavinski procesi posle podne i uveče očekuju na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

Najviše padavina očekuje se na istoku i severoistoku zemlje, lokalno se očekuje i 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Trenutne temperature u Srbiji se kreću od 12 do 16°C, u Beogradu je 13°C. Planinski predeli kao što su Kopaonik, Zlatibor i Sjenica beleže niže temperature, na Kopaoniku je samo 3°C. Maksimalne dnevne temperature će se kretati od 14 do 18°C, dok se na planinama ne očekuje da pređu 5°C.

Vikend donosi toplije, ali i dalje nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Međutim, očekuje se smanjenje oblačnosti do kraja dana, sa postepenom stabilizacijom. Za Vaskrs se prognozira sunčano i relativno toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama oko 20°C, a u nedelju oko 25°C. Iako će biti sunčano i toplo, poslepodnevni lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije.

Sledeća sedmica donosi povišen vazdušni pritisak i termički visinski greben, što će dovesti do osetnog otopljenja. Međutim, u utorak se očekuje novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz osetan pad temperature za 10 stepeni. Stabilizacija i toplije vreme se prognozira sredinom maja.

U skladu sa prosečnim temperaturama za ovo doba godine, koje se kreću od 19 do 23°C, danas ćemo imati temperature niže od proseka, dok će tokom vikenda biti oko prosečnih vrednosti, a početkom sledeće sedmice iznad proseka. Potom se ponovo očekuje pad temperature, da bi sredinom meseca bile iznad proseka.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading