VUČIĆ SA RIKEROM O ODNOSIMA SRBIJE I SAD: Dugo smo razgovarali o ekonomskom napretku Srbije

Autor:

Vesti

03.05.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojeća izložba EXPO 27 i veliki infrastrukturni projekti su bili takođe tema razgovora.

VUČIĆ SA RIKEROM O ODNOSIMA SRBIJE I SAD: Dugo smo razgovarali o ekonomskom napretku Srbije

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa Filipom Rikerom.

- Razgovor sa starim prijateljem Filipom Rikerom, o svim važnim globalnim pitanjima, ali i bilateralnim odnosima Srbije i SAD. Posebno dugo smo razgovarali o ekonomskom napretku Srbije, predstojećoj izložbi EXPO 27 i velikim infrastrukturnim projektima - napisao je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa ministarkom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Esvatini Folile Šakantu.

- Odličan sastanak sa ministarkom @pholile_shakantu . Razmenili smo mišljenja o svim temama od interesa za naše zemlje, a posebno o aktuelnoj situaciji u svetu i mestu naših država u globalnom poretku današnjice.

Detaljno sam informisao ministarku Šakantu o izazovima koji stoje pred Srbijom u UN u pogledu rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici", kao i o poziciji naše zemlje po ovom pitanju, koju sam podrobno obrazložio. Naglasio sam da je za nas podrška prijatelјskog Esvatinija od naročitog značaja, posebno u ovom trenutku, kada se suočavamo sa brojnim pritiscima.

Zahvalio sam Kraljevini Esvatini na principijelnoj poziciji o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, što predstavlja poseban dokaz o čvrstom prijateljstvu između naših zemalja. Razgovarali smo i o brojnim planovima za unapređenje saradnje, čiji prvi korak u konkretizaciji će biti i potpisivanje Opšteg sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Esvatinija o osnivanju Mešovite stalne komisije za saradnju.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo činjenicom što studenti iz Kraljevine Esvatini studiraju u Srbiji u okviru programa "Svet u Srbiji", a uvaženu ministarku sam zamolio da prenese srdačne pozdrave kralju Msvatiju III i izrazio želju da ga ugostim u Srbiji, čime bi nam učinio veliku čast i dao dodatni zamah našim bilateralnim odnosima i sveukupnoj saradnji - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Stefan

03.05.2024 13:45

Ekonomski napredak Srbije je na prvom mestu od velike je vaznosti

ana

03.05.2024 13:46

Sastanak sa Rikerom .... razgovarace se o vaznim pitanjima.

Мiraš

03.05.2024 13:54

Sastanak predsednika Vučića sa Filipom Rikerom i ministarkom Folile Šakantu pokazuje Srbijinu posvećenost jačanju međunarodnih odnosa. Diskusije o globalnim pitanjima i bilateralnoj saradnji su ključne za unapređenje Srbijine pozicije u svetskom poretku.

Ana

03.05.2024 13:54

Srbija ide ka odlicnoj buducnosti, Vucic vredno radi na svim poljima