"RADUJEM SE SARADNJI..."! Borelj čestitao Vučeviću, novi premijer Srbije odmah se zahvalio, ali i uputio jasnu poruku!

Autor:

Vesti

03.05.2024

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borelj je istakao da su usklađivanje i delovanje u skladu sa vrednostima EU i zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom suštinski signali strateške orijentacije.

"RADUJEM SE SARADNJI..."! Borelj čestitao Vučeviću, novi premijer Srbije odmah se zahvalio, ali i uputio jasnu poruku!

Foto: RTS/printscreen, Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj uputio je danas čestitku novom premijeru Srbije Milošu Vučeviću.

 

 

- Radujem se saradnji sa vama, šefom diplomatije Markom Đurićem i Vladom Srbije na daljem napretku Srbije na putu ka EU - napisao je Borelj na platformi X.

On je još istakao da su usklađivanje i delovanje u skladu sa vrednostima EU i zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom suštinski signali strateške orijentacije.

Premijer Srbije Miloš Vučević zahvalio je večeras šefu diplomatije Evropske unije Žozepu Borelju na čestitkama, nakon što je izabran za predsednika Vlade Srbije.

- Srbija želi da postane članica Evropske unije. To je naš nacionalni, strateški cilj. Takođe, očekujemo od naših partnera iz Brisela da pomognu na tom putu, bar u meri da neće određivati uslove Beogradu koji nisu nikome postavljani tokom integracionog procesa u EU -  naveo je Vučević na mreži X.

On je dodao da će Srbija implementirati osnovne reforme na evropskom putu, jer je to u interesu svih državljana Srbije.

- Naravno, na tom putu, Srbija neće izgubiti svoj identitet, svoje proverene prijatelje, niti će se odreći svojih legitimnih interesa. Samo takva, uspravna, ponosna i razvojna Srbija, može da bude uspešan član evropske porodice država. Ovde smo da radimo zajedno i postignemo naš zajednički cilj - istakao je Vučević.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading