OGLASILA SE VLADA SRBIJE: Odlučeno da li je 8. januar neradan dan!

Autor: D.B.

Vesti

04.01.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno saopštenje Vlade Srbije.

OGLASILA SE VLADA SRBIJE: Odlučeno da li je 8. januar neradan dan!

Foto: Shutterstock

Zgrada Vlade Srbije

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je moguću izmenu u kalendaru, a danas je Vlada Srbije usvojila zaključak o neradnom danu nakon Božića. Ovo bi moglo da rezultira produženim vikendom za mnoge zaposlene.

Neradni Dan Posle Božića

Na današnjoj sednici, Vlada Srbije je usvojila zaključak kojim se preporučuje poslodavcima da omoguće zaposlenima da ne rade 8. januara 2024. godine, pružajući im mogućnost da uživaju u produženom vikendu. Takođe, poslodavci koji zahtevaju od zaposlenih da rade tog dana treba da obezbede odgovarajuća prava koja pripadaju zaposlenima za rad tokom prazničnih dana.

Reakcija Predsednika

Predsednik Vučić je najavio ovu moguću izmenu krajem prošle godine, ističući da je 8. januar veoma slabo radni dan. Odluka Vlade Srbije ove godine omogućavaće zaposlenima da iskoriste ovaj dan za odmor.

Naredni Neradni Dani

Pored 8. januara, zaposleni u Srbiji će imati priliku da uživaju u nizu neradnih dana tokom ove godine. Nakon Božića, sledeći neradni dani su 15. i 16. februar, kada se obeležava Dan državnosti. Praznik rada se praznuje neradno 1. i 2. maja, dok se Vaskršnji praznici ove godine obeležavaju neradno 3, 4, 5. i 6. maja. Krajem godine, očekuje nas Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembar.

Ova odluka Vlade Srbije donosi radost zaposlenima širom zemlje, pružajući im priliku da uživaju u zasluženom odmoru tokom niza prazničnih dana. Očekuje se da će poslodavci sprovesti ovu odluku na odgovarajući način, pružajući zaposlenima prava koja im pripadaju tokom neradnih dana. U 2024. godini, ukupno će biti 10 neradnih dana, pružajući zaposlenima priliku da se odmore i provedu vreme sa porodicom i prijateljima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Jeka

04.01.2024 15:30

Odlican predlog koji ce veoma znaciti svim zaposlenima, nasa drzava brine o svim gradjanima Srbije

Jeka

04.01.2024 15:32

Nasa sadasnja vlast se trudi da svim narodu omoguci lakse, bolje uslove za zivot i rad, ali i odmor!

Jeka

04.01.2024 15:34

Svaki dan odmora zaposlenih, omogucice bolje i efikasnije obavljanje poslova!

Jeka

04.01.2024 15:37

Vucic pokazuje da brine o potrebama i mogucnostima za odmor svojih gradjana