NE DAO BOG DA OSTAVITE PSA U CENTRU ZA ČUVANJE JASENAK: Vlasnici engleskog buldoga ogorčeni! Umesto da preuzmu ljubimca rečeno im DA DOĐU PO TELO!

Autor:

Vesti

03.07.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pas rase engleski buldog preminuo od toplotnog udara u Centru za čuvanje pasa i mačaka ,,Jasenak".

NE DAO BOG DA OSTAVITE PSA U CENTRU ZA ČUVANJE JASENAK: Vlasnici engleskog buldoga ogorčeni! Umesto da preuzmu ljubimca rečeno im DA DOĐU PO TELO!

Foto: Shutterstock

Vodite računa kome poveravate vaše kućne ljubimce, poruka je ogorčenih vlasnika koji su svog psa, rase engleski buldog ostavili 14. juna u Centru za pse i mačke ,,Jasenak" , nadomak Obrenovca, a koji je u pomenutom centru preminuo od posledica toplotnog udara.

Naime, nesrećni vlasnici su nakon dolaska sa odmora verovali da će ih dočekati živahan i veseo pas, kog su samo nekoliko dana pre ostavili na čuvanje u centru ,,Jasenak", čiji je vlasnik veterinar Zoran Dragaš, a umesto dočeka sačekala ih je vest da je njihov ljubimac premnuo.

- Krenuvši na kraći odmor 14. juna ostavili smo našeg psa Ričarda, rase engleski buldog, u pansionu za pse ,,Jasenak" u istoimenom selu nadomak Obrenovca. Mislili smo da našeg mezimca ostavljamo u sigurnim rukama, jer je vlasnik pansiona veterinar Zoran Dragaš. Nakon povratka s mora, sačekala nas je strašna vest. Umesto da ,,pokupimo" našeg psa, javljeno nam je da možemo da pokupimo samo njegovo telo, jer je ugionuo dan pre nego što smo se vratili - naveli su ogorčeni vlasnici.

Oni su, kako kažu, telo odneli na obdukciju na Veterinarski fakultet, gde su imali šta da vide.

- Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti toplotni udar. Kakv diletant, neznalica ili samo neodgovoran i bezobrazan čovek je taj Zoran?! Daš mu najvoljenijeg ljubimca na čuvanje, a on ti ga ubije - naveli su vlasnici premunulog psa i dodali:
- Ričarda je pokosio prvi toplotni talas. Vrsni veterinar, kakvim se predstavlja,  morao je znati da to može biti smrtonosno po rasu engleskog buldoga. Vodite računa kome ostavljate kućne ljubimce!

Veterinar Zoran Dragaš, vlasnik Centra za čuvanje pasa i mačaka ,,Jasenac" koga vlasnici krive za smrt svog ljubimca trenutno se nalazi u inostranstvu, te nije bio dostupan za komentar, a zaposleni iz Centra ,,Jasenak" nam je kratko rekao:

- Pas je preminuo od srčanog udara. Mi imamo sve potrebne papire i dokumente koji to i dokazuju. Vlasnici često kućnim ljubimcima daju ljudske osobine i tako ih gledaju, te se previše vezuju, te smatram da je to i ovde bio slučaj - poručio je kratko zaposleni koji u pomenutom centru čuva ljubimce. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zarko

04.07.2023 20:48

Kao i za doktore tako vazi i za veterinare, pa nisu ti ljudi svemoguci, pogotovu ako je pas vec bio bolestan, ali eto neko nam drugi uvek kriv