SNAŽNO NEVREME OČEKUJE USKORO JEDAN DEO SRBIJE: Na jugu već grmi i pljušti, RHMZ izdao upozorenje

Autor:

Vesti

11.06.2023

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom trenutku snažnih grmljavinskih pljuskova ima na jugu i jugozapadu Srbije, naročito u oblasti Raškog i Rasinskog okruga

SNAŽNO NEVREME OČEKUJE USKORO JEDAN DEO SRBIJE: Na jugu već grmi i pljušti, RHMZ izdao upozorenje

Foto: Shutterstock

Kiša

Do kraja dana širom Srbije nastavlja se nestabilnost sa pljuskovima i grmljavinom, pri čemu će biti i olujnih nepogoda, uz vrlo obilne padavine.

U ovom trenutku snažnih grmljavinskih pljuskova ima na jugu i jugozapadu Srbije, naročito u oblasti Raškog i Rasinskog okruga, dok se još snažniji grmljavinski sistemi već satima nalaze nad Bačkom i severom Banata.

Takođe na sajtu RHMZ-a je objavljeno upozorenje za padavine koje se očekuju na severu Vojvodine.

- U narednom satu sporopokretna oblačnost sa jakim pljuskovima, grmljavinom i ponegde gradom očekuje se na severu Vojvodine. Iako će pljuskovi lokalno biti veoma intenzivni, količina padavina je izrazito neujednačena, čak i na malim udaljenostima - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

U ovim predelima je već pala ogromna količina padavina a one se očekuju i u narednim satima. U napomenutim predelima očekuju se jaka električna pražnjenja, lokalno i grad.

Zbog vrlo obilnih padavina, na manjim tokovima postojaće opasnost od poplava i bujica, a u predelima gde nema reka, opasnost da odvodni sistemi ne mogu da prihvate ogromnu količinu vode.

Slična situacija nastaviće se i tokom noći, ali i tokom ponedeljka, ali uz vrlo obilne padavine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading