Novak najbliže teniskom savršenstvu

Autor:

Sport

18.07.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svojoj kolumni za "The Independent", proslavljeni teniski trener Nik Boletijeri napisao je da je oduševljen izdanjem Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Sećam se da sam pre tri ili četiri godine vama čitaocima rekao da je Novak Đoković nešto najbliže što smo videli teniskom savršenstvu. Nikada ga nisam nazvao najvećim teniserom u istoriji, ali kada pogledate različite aspekte njegove igre - od udarac s osnovne linije i kretanja do servisa i mentalne snage - mislim da niko u istoriji nije sve imao na tako visokom nivou kao Đoković - piše legendarni trener, vlasnik teniske akademije na Floridi.

Novak je u nedelju osvojio svoj četvrti Vimbldon, ukupno 13. Gren slem titulu.

- U poslednje dve godine videli smo samo povremene bljeskove te njegove briljantnosti, ali poslednje dve nedelje bile su povratak u period kada je Đoković bio ubedljivo najbolji igrač na planeti. Bio je fenomenalan protiv Rafe Nadala u polufinalu i mnogo bolji od Andersona u finalu.

Jedan aspekt igre posebno je impresionirao Boletijerija.

- Bio je ovo turnir kojim su dominirali igrači sa snažnim servisima, ali Đoković je dokazao da ne moraš da serviraš "gromove" da bi bio uspešan. Baš kao što je i Rodžer Federer uradio mnogo puta, Đoković je pokazao da savršena preciznost i visok procenat prvog servisa mogu da budu jednako efektni kao i serviranje iz sve snage - piše Boletijeri i zaključuje:

- Bože, koliko je samo hladnokrvan bio Đoković u trećem setu finala, kada je spasavao sve te brejk i set lopte. Na vrućini Centralnog stadiona, on kao da se tek pomalo znojio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading