OVO JE OBAVEŠTAJAC ZBOG KOG JE PUTIN ŽRTVOVAO NAVALJNOG! Nemačka i Rusija na RATNOJ nozi zbog njega! (FOTO)

Autor:

Svet

26.02.2024

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliska saradnica Navaljnog, tvrdila je da su u toku pregovori o razmeni ovih osoba za Krasikova.

OVO JE OBAVEŠTAJAC ZBOG KOG JE PUTIN ŽRTVOVAO NAVALJNOG! Nemačka i Rusija na RATNOJ nozi zbog njega! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Vadim Krasikov bio je u centru nedavnih rasprava o potencijalnim razmenama zatvorenika između Rusije i zapadnih zemalja.

Mogućnost razmene Krasikova za različite osobe, uključujući Alekseja Navaljnog i dva američka državljanina, bila je tema interesovanja. Bliska saradnica Navaljnog, tvrdila je da su u toku pregovori o razmeni ovih osoba za Krasikova, iako ove tvrdnje nisu nezavisno potvrđene, prenosi AP.

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Vadim Krasikov

Ubistvo u Berlinu

Krasikov je služio doživotnu kaznu u Nemačkoj zbog ubistva Zelimkhana "Tornike" Khangoshvilija u Berlinu 2019. godine. Žrtva, gruzijski državljanin čečenskog porekla, prethodno je vodila borbe protiv ruskih trupa u Čečeniji i tražila azil u Nemačkoj. Ovaj visoko profilni slučaj doveo je do značajnog diplomatskog spora između Rusije i Nemačke, što je rezultiralo diplomatskim proterivanjima.

Dokazi suda, uključujući nalaze istraživačkog novinarskog sajta Bellingcat, ukazali su da Krasikov ima veze sa ruskom bezbednosnom agencijom i verovatno je bio angažovan da izvrši atentat. Krasikov i njegovi pravni zastupnici osporili su njegovu krivicu, pa čak i osporili njegov identitet, tvrdeći da je pogrešno identifikovan i pružajući alternativno mesto rođenja.

Kontroverzna prošlost

Prema izveštajima, Krasikov je rođen 1965. godine u današnjem Kazahstanu i imao je veze sa ruskom državnom bezbednosnom službom, FSB-om. Iako prethodno nije osuđivan, tražile su ga ruske vlasti zbog ubistva biznismena u Moskvi 2013. godine, slučaj koji je kasnije odbačen 2015. godine.

Složena mreža međunarodnih intriga i optužbi koje okružuju slučaj Krasikova i dalje podstiče spekulacije i interesovanje za diplomatske odnose između Rusije i drugih zemalja.

(AP)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading