MAJCI NAVALJNOG POSTAVLJEN NOV ULTIMATUM! Rok da preuzme telo sina je DO SUTRA, Ljudmila ODBILA pregovore sa agentom!

Autor:

Svet

23.02.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Kire Jarmiš, porodica zahteva poštovanje zakona koji propisuje da istražitelji moraju predati telo u roku od dva dana od utvrđivanja uzroka smrti.

MAJCI NAVALJNOG POSTAVLJEN NOV ULTIMATUM! Rok da preuzme telo sina je DO SUTRA, Ljudmila ODBILA pregovore sa agentom!

Foto: Tanjug/AP

Portparolka Kira Jarmiš je danas saopštila da je majci pokojnog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog postavljen novi ultimatum.

Prema njenim rečima, vlasti su postavile rok od tri sata da majka pristane na sahranu bez prisustva javnosti, inače će telo biti sahranjeno unutar kaznene kolonije gde je Navaljni preminuo. Jarmiš je istakla da je odbila da pregovara sa agentom istražnog komiteta, naglašavajući da oni nisu ovlašćeni da odluče o mestu i načinu sahrane, prenosi Tanjug.

Porodica zahteva poštovanje zakona

Prema rečima Kire Jarmiš, porodica zahteva poštovanje zakona koji propisuje da istražitelji moraju predati telo u roku od dva dana od utvrđivanja uzroka smrti. Ističući da ova dva dana ističu sutra, ona insistira da vlasti omoguće da se sahrana i parastos održe u skladu sa uobičajenom praksom.

Uslovi za sahranu

Direktor Fondacije za borbu protiv korupcije, Ivan Ždanov, istakao je da je ruski Istražni komitet postavio brojne uslove za sahranu ruskog opozicionog lidera. Među tim uslovima su da sahrana mora da se održi "među porodicom" i da se ne najavljuje. Telo takođe treba da bude prevezeno specijalnim avionom u Moskvu, a porodica bi morala da bude u pratnji zaposlenog u Istražnom komitetu sve vreme pre sahrane.

Strah od napada na mrtvačnicu

Pored toga, ruske vlasti zahtevaju da se telo Navaljnog čuva ili u Moskovskoj ili u Vladimirskoj oblasti pre sahrane jer se "komitet plaši da će mrtvačnica biti napadnuta", izjavio je Ivan Ždanov.


Očekuje se dalji razvoj situacije u vezi sa sahranom Alekseja Navaljnog, dok porodica i pristalice opozicionog lidera nastavljaju da se bore za poštovanje zakona i prava na dostojanstven oproštaj.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading