"VREME NIJE NA VAŠOJ STRANI, LEŠ SE RASPADA" Stravične pretnje i ucene ruskih vlasti majci Navaljnog, traži samo JEDNU stvar (VIDEO)

Autor:

Svet

23.02.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudmila Navaljna tvrdi da su u njenom prisustvu zaposleni u mrtvačnici dobili "naređenje ili iz Kremlja, ili iz Istražnog komiteta".

"VREME NIJE NA VAŠOJ STRANI, LEŠ SE RASPADA" Stravične pretnje i ucene ruskih vlasti majci Navaljnog, traži samo JEDNU stvar (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Majka ruskog opozicionara, Alekseja Navaljnog, saopštila je da su joj ruske vlasti pokazale telo njenog sina, ali da ne žele da joj ga predaju.

- Aleksejevoj majci je prikazano telo njenog sina, ali ga ne vraćaju. Umesto toga, ona je ucenjena. Po nalogu Kremlja, istražitelji su postavili uslove gde, kada i kako sahraniti Alekseja. Oni to žele da urade tajno - napisala je saradnica Navaljnog, Kira Jarmiš.

U međuvremenu se oglasila i majka Alekseja Navaljnog, Ljudmila.

- Upravo sam izašla iz zgrade Istražnog komiteta grada Saleharda. Tamo sam provela skoro jedan dan sama, sama sa istražiteljima i kriminolozima. Advokate su pustili tek posle podne - rekla je majka Navaljnog na video-snimku objavljenom na Jutjubu.

Prema njenim rečima, juče je odvedena u mrtvačnicu, gde joj je pokazano telo Navaljnog.

- Istražitelji tvrde da znaju uzrok smrti. Imaju spremnu svu medicinsku i pravnu dokumentaciju, koju sam videla, a potpisala sam i smrtovnicu - navela je majka ruskog opozicionara.

Ona je istakla da je po zakonu trebalo odmah da joj daju telo Navaljnog.

- Međutim, to do sada nisu uradili. Umesto toga, ucenjuju me, postavljaju mi uslove gde, kada i kako treba da bude sahranjen Aleksej. To je protivzakonito - rekla je Ljudmila.

Ona tvrdi da su u njenom prisustvu zaposleni u mrtvačnici dobili "naređenje ili iz Kremlja, ili iz Istražnog komiteta".

- Žele da se to radi tajno, bez pozdrava. Žele da me odvedu na periferiju groblja do svežeg groba i kažu: "Ovde leži tvoj sin." Ne pristajem na to - rekla je Ljudmila.

Dodala je da je odlučila da snimi video-snimak, jer su počeli da joj prete.

- Gledajući me u oči, rekli su mi da će, ako ne pristanem na tajnu sahranu, nešto uraditi sa telom mog sina. Istražitelj Voropajev mi je otvoreno rekao: "Vreme nije na vašoj strani, leš se raspada." Neću posebne uslove, samo želim da se sve radi po zakonu. Zahtevam da mi se odmah vrati telo mog sina - poručila je majka Navaljnog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading