VLASTI RUSIJE NEĆE PREDATI TELO NAVALJNOG NAREDNIH 14 DANA, ZADRŽAĆE GA U MRTVAČNICI! Oglasila se portparol Alekseja, supruga tvrdi: Bio je OTROVAN istim onim čime su ga već trovali!

Autor:

Svet

19.02.2024

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga Navaljnog, Julija, tvrdi da je Aleksej bio otrovan nervnim agensom novičokom, istim otrovom koji je korišćen u prethodnom napadu na njega 2020. godine.

VLASTI RUSIJE NEĆE PREDATI TELO NAVALJNOG NAREDNIH 14 DANA, ZADRŽAĆE GA U MRTVAČNICI! Oglasila se portparol Alekseja, supruga tvrdi: Bio je OTROVAN istim onim čime su ga već trovali!

Foto: Tanjug/AP

Portparolka ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, Kira Jarmiš, saopštila je danas da će telo Navaljnog biti zadržano u mrtvačnici 14 dana radi "hemijskog ispitivanja".

Istražitelji su odbili da predaju telo advokatima i Aleksejevoj majci, što je izazvalo sumnje i dodatnu zabrinutost u vezi sa okolnostima njegove smrti, prenosi Tanjug.

Sumnje u trovanje nervnim agensom novičokom

Supruga Navaljnog, Julija, tvrdi da je Aleksej bio otrovan nervnim agensom novičokom, istim otrovom koji je korišćen u prethodnom napadu na njega 2020. godine. Ona takođe optužuje ruske vlasti da kriju njegovo telo kako bi izbrisale tragove otrova. Ova tvrdnja dodatno podgreva sumnje u vezi sa okolnostima smrti Navaljnog.

Prepreke pristupu telu i istraga

Nije dozvoljeno ni Aleksejevoj majci ni njegovom advokatu da vide telo, što dodatno budi sumnje i postavlja pitanje transparentnosti istrage. Telo Navaljnog se trenutno nalazi u mrtvačnici u Okružnoj kliničkoj bolnici u Salehardu, dok se istražitelji bave detaljnim ispitivanjem kako bi utvrdili uzrok smrti.

Reakcije i spekulacije

Ova situacija je izazvala šok i ogorčenje kako u Rusiji, tako i širom sveta. Postavlja se pitanje da li će ova smrt imati šire političke posledice, kako u Rusiji tako i na međunarodnom planu. Takođe, spekuliše se da bi Navaljnog mogao postati "novi Asanž", aludirajući na moguće kontroverze i tajne oko okolnosti njegove smrti.


Sa zadržavanjem tela Navaljnog na hemijskom ispitivanju i nedostatkom transparentnosti u istrazi, javnost je ostala u neizvesnosti u vezi sa pravim uzrokom njegove smrti. Očekuje se da će dalji razvoj događaja rasvetliti ovu misterioznu situaciju i doneti odgovore na pitanja koja muče javnost širom sveta.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading