PRONAĐENO TELO NAVALJNOG, NA NJEMU VIDLJIVE MODRICE!

Autor:

Svet

18.02.2024

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rane su u skladu sa tvrdnjama da je ruski opozicioni lider pretrpeo "napad".

PRONAĐENO TELO NAVALJNOG, NA NJEMU VIDLJIVE MODRICE!

Foto: Tanjug/AP

Telo Alekseja Navaljnog pokazuje znake modrica, prema novom izveštaju.

Rane su u skladu sa tvrdnjama da je ruski opozicioni lider, koji je preminuo u 47. godini u petak usred tvrdnji da ga je "ubio" režim Vladimira Putina, pretrpeo "napad", prema informacijama Novaja Gazeta Europe.

Ovaj medijski izvor razgovarao je sa radnikom hitne pomoći u Salehardu, blizu zatvora Polar Wolf, gde je Navaljni, u 47. godini, preminuo.


Nakon iznenadne smrti Navaljnog u petak, njegovo telo je prvo odvezeno u grad Labitnangi, 36 kilometara udaljen od kaznene kolonije gde je umro u selu Harp u dalekom severnom ruskom Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu. Međutim, izvori kažu da je telo kasnije u petak prebačeno u Okružnu kliničku bolnicu u regionalnoj prestonici Salehardu.

Nedoumice oko obdukcije

„Obično se tela ljudi koji umru u zatvoru odvoze pravo u Zavod za sudsku medicinu u Glazkovoj ulici, ali u ovom slučaju su iz nekog razloga odvezena u kliničku bolnicu“, rekao je bolničar u Salehardskoj hitnoj pomoći i dodao:

„Odvezli su ga u mrtvačnicu, priveli, a potom ispred vrata postavili dvojicu policajaca. Mogli su i da postave tablu sa natpisom ‘nešto misteriozno se dešava ovde!’"

Spekulacije o uzroku smrti

Tada se pročulo da je bolničkim patolozima zabranjeno da vrše obdukciju, dodao je izvor Novaja gazeta Evropa.

„U ovom trenutku mišljenje postaje podeljeno“, rekao je bolničar i dodao:

„Jedni su rekli da je iz Moskve stiglo naređenje da se sačeka dolazak specijalista iz prestonice, dok su drugi rekli da su sami bolnički lekari odbili da izvrše obdukciju."

Teorije o uzrocima povreda

„Kao iskusan bolničar, mogu reći da su povrede koje su opisali oni koji su ih videli izgledalo kao posledica grčeva. … Ako se osoba grči, a drugi pokušavaju da je zadrže, ali su konvulzije veoma jake, onda se pojavljuju modrice. Takođe su rekli da je imao modricu na grudima – onu koja dolazi od indirektne masaže srca. Dakle, pokušali su da ga reanimiraju i verovatno je umro od srčanog udara“, rekao je bolničar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading