ZA SMRT NAVALJNOG ODGOVORAN JE PUTIN! Hitno se oglasio Džo Bajden: Nisam iznenađen, TROVAO ga je, hapsio i izolovao!

Autor:

Svet

16.02.2024

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navaljni se nije dao obeshrabriti, već je hrabro odlučio da se vrati u Rusiju, što je Bajden ocenio kao izraz poverenja u svoju zemlju..

ZA SMRT NAVALJNOG ODGOVORAN JE PUTIN! Hitno se oglasio Džo Bajden: Nisam iznenađen, TROVAO ga je, hapsio i izolovao!

Foto: Tanjug/Ap

Američki predsednik Džo Bajden izneo je svoje mišljenje o smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, ističući odgovornost ruskog predsednika Vladimira Putina.

Bajden je naglasio da je Navaljni hrabro bio istrajan u suprotstavljanju korupciji i nasilju u Putinovoj administraciji, te da nema razloga da ne veruje izveštajima o njegovoj smrti.

Putinova odgovornost

- Nisam ni iznenađen, ni ogorčen vestima - rekao je Bajden i dodao da se „Navaljni „hrabro“ suprotstavio korupciji i nasilju u Putinovoj administraciji“.


Bajden je istakao da je siguran u Putinovu odgovornost za Navaljnovu smrt, nazivajući to "još većim dokazom Putinove brutalnosti", prenosi Kurir.

Naglasio je da je Navaljni bio simbol svega što Putin nije, te da je ruski lider bio umešan u trovanje, hapšenje i izolaciju Navaljnog. Ipak, Navaljni se nije dao obeshrabriti, već je hrabro odlučio da se vrati u Rusiju, što je Bajden ocenio kao izraz poverenja u svoju zemlju.

Posledice smrti Navaljnog

Bajden je upozorio da smrt Alekseja Navaljnog podseća na važnost trenutnog momenta i istakao potrebu obezbeđivanja sredstava kako bi Ukrajina mogla nastaviti da se brani. Takođe, naglasio je važnost podrške Ukrajini u Kongresnom domu, posebno s obzirom na tvrdolinijske republikance koji drže važan zakon o pomoći Ukrajini.

Reakcija SAD-a i NATO-a

Bajden je istakao čvrstu podršku SAD-a saveznicima iz NATO-a, naglašavajući da bi SAD branile svaki pedalj teritorije NATO-a u slučaju napada. Takođe, ukazao je na dosadašnje posledice koje je Rusija pretrpela, uključujući sankcije i gubitke ruskih vojnika u Ukrajini.

Posledice za Rusiju

Na pitanje o posledicama koje će Putin suočiti nakon Navaljnove smrti, Bajden je istakao da se već suočio s nizom posledica, uključujući preduzete sankcije i gubitke ruskih vojnika u Ukrajini. Takođe je podsetio na svoje ranije izjave da bi smrt Navaljnog mogla imati razorne posledice po Rusiju, naglašavajući ozbiljnost situacije.

Ukratko, Džo Bajden je istakao Putinovu odgovornost za smrt Alekseja Navaljnog, naglašavajući važnost podrške Ukrajini i čvrstu podršku SAD-a saveznicima iz NATO-a. Takođe je ukazao na dosadašnje posledice za Rusiju, ističući ozbiljnost situacije.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading