"NISAM MU SEKRETAR": Peskov progovorio o Donaldu Trampu, a onda je otkrio i šta je istina o "SLUČAJU STARLINK"

Autor:

Svet

12.02.2024

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je ispričao da je, tokom jednog skupa NATO-a, šefu "jedne velike države" rekao da SAD pod njegovim rukovodstvom ne bi štitile države "delinkvente"

"NISAM MU SEKRETAR": Peskov progovorio o Donaldu Trampu, a onda je otkrio i šta je istina o "SLUČAJU STARLINK"

Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije hteo detaljnije da komentariše izjavu Donalda Trampa da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO paktu.

Bivši predsednik SAD je dodao i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, zamoljen od strane novinara da to prokomentariše, kratko je rekao:

"Još sam sekretar za štampu predsednika Putina, a ne Trampa", prenosi RIA Novosti.

Tramp je u subotu, na mitingu u Južnoj Karolini, rekao da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

Tramp je ispričao da je, tokom jednog skupa NATO-a, šefu "jedne velike države" rekao da SAD pod njegovim rukovodstvom ne bi štitile države "delinkvente".

"Jedan od predsednika jedne velike države je ustao i pitao: Gospodine, ako ne plaćamo, a napadne nas Rusija, da li ćete nas zaštititi?", ispričao je Tramp i dodao da je tom predsedniku rekao: "Niste platili, prestupnik ste? Ne, ne bih vas zaštitio, nego bih ih ohrabrio da urade šta god da požele. Treba da platite. Treba da plaćate svoje račune", preneo je Gardijan.

Portparol Kremlja izjavio je da komunikacioni terminali Starlink nisu sertifikovani u Rusiji i da se stoga ne mogu zvanično isporučiti Moskvi i koristiti.

"Ovaj sistem nije sertifikovan ovde u Rusiji, tako da se ovde ne može zvanično isporučiti i nije isporučen. To znači da se ne može zvanično koristiti ni na koji način", rekao je Peskov novinarima na pitanje o potencijalnoj upotrebi Starlinka u Rusiji, prenosi TASS.

Američki milijarder i preduzetnik Ilon Mask rekao je ranije da Starlink satelitski komunikacioni terminali koje je razvila njegova kompanija Spejseks nikada nisu prodati Rusiji i demantovao pisanje medija koji su se pozivali na izvore iz ukrajinske vojske da ruske snage navodno koriste te terminale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading