RUSI URNISALI RODNI GRAD VOLODIMIRA ZELENSKOG! Masovni napad "šahedima" na Krivi Rog, ceo grad bez struje!

Autor:

Svet

02.02.2024

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da su ruske snage tokom noći izvele napad sa 24 jurišna drona Šahed-136/131.

RUSI URNISALI RODNI GRAD VOLODIMIRA ZELENSKOG! Masovni napad "šahedima" na Krivi Rog, ceo grad bez struje!

Foto: Sputnjik

Rusija je tokom noći izvela masovni napad bespilotnim letelicama na južne i centralne regione Ukrajine, prouzrokujući ozbiljne posledice po infrastrukturu zemlje.

U napadu na Krivom Rogu oštećena je trafostanica, usled čega je 40.000 domaćinstava i industrijskih potrošača ostalo bez struje, prema navodima Unian-a.


Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da su ruske snage tokom noći izvele napad sa 24 jurišna drona Šahed-136/131. Uprkos ovom masovnom napadu, ukrajinska PVO je uspela da uništi 11 dronova, pružajući otpor ruskom napadu.

Najmanje sedam ruskih udarnih dronova promašilo je ciljeve, što je izazvalo dodatnu štetu i otežalo situaciju na terenu, tvrde Ukrajinci. Ukrajinska vojska je saopštila da se posledice napada još uvek utvrđuju i da se aktivno radi na saniranju štete.

Podsećamo, EU je odobrila finansijsku pomoć od 50 milijardi evra za Ukrajinu, a Kijev će dobiti i novo oružje, među kojem je i ono koje je Amerika tek razvila i nema ga u svom arsenalu. Ovo je poslednja šansa za ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da opstane pred sve moćnijim naletima ruske vojske.

Zapad se nada da će Ukrajina da izdrži s ovim novcem, američkim tek napravljenim klizećim avio-bombama koje se ispaljuju sa zemlje, tenkovima iz Kuvajta i PVO sistemima iz Grčke. Prema tom planu, ovo bi prinudilo Rusiju da do kraja godine potraži izlaz iz rata pregovorima, ali ne pod njenim uslovima. Ukoliko i ova pomoć ne bude dovoljna, Vladimir Putin rastrgnuće Ukrajinu pošto je najavio okupaciju dve trećine njene teritorije, uključujući i Kijev, do udaljenosti s koje ruski gradovi neće moći da budu raketirani i napadani dronovima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading