ŠPIJUNSKI AVIONI NATO LETELI BLIZU KRIMA UOČI NAPADA: Rusi objavili imena zemalja čije su letelice viđene kod poluostrva!

Autor:

Svet

01.02.2024

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja na Krimu, istakao je da su sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani u tom gradu.

ŠPIJUNSKI AVIONI NATO LETELI BLIZU KRIMA UOČI NAPADA: Rusi objavili imena zemalja čije su letelice viđene kod poluostrva!

Foto: Tanjug/Ap

Najnoviji događaji na Krimu izazvali su i novu napetost između Rusije i Zapada, kako su špijunski avioni Velike Britanije, Italije i SAD primećeni kako lete nebom u blizini poluostrva.

Prema podacima portala Flightradar24.com, ovi avioni su leteli najmanje dva sata pre vazdušnog udara koji je izveden na Krimu.


Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja na Krimu, reagovao je na vazdušni udar navodeći da su sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani u tom gradu. On je takođe potvrdio da je barem jedna vazdušna meta pogođena i uništena, a njeni ostaci su pali na područje u blizini Ljubimovke.

Ruska agencija Tas prenela je ove događaje, ističući činjenice sa portala Flightradar24.com i naglašavajući prisustvo špijunskih aviona Velike Britanije, Italije i SAD u blizini Krima pre vazdušnog udara.

Ruska protivvazdušna odbrana odbila je juče ukrajinski napad na Krim, oborivši 20 avionskih navođenih projektila, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Oko 17.00 časova po moskovskom vremenu zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa 20 avionskih navođenih projektila protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije - navode iz Ministarstva.

Precizira se da je 17 granata uništeno iznad Crnog mora i još tri iznad samog poluostrva. Fragmenti raketa pali su na teritoriju vojne jedinice u reonu Ljubimovke. Na letelici nije bilo oštećenja. U napadima nije bilo žrtava, prenosi RIA Novosti. Regionalni guverner Mihail Razvožajev rekao je da je ruska PVO oborila šest projektila iznad Sevastopolja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading