NAPLATA STIŽE: RUSKI DIPLOMATA OKRIVIO EU ZA VOĐENJE PROKSI RATA! Upozorenje koje je poslao Zapadu ledi krv u žilama: ''Pre nego što bude PREKASNO...''

Autor:

Svet

31.01.2024

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ruske delegacije na pregovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču, Konstantin Gavrilov, optužio je Evropsku uniju da je u početku doprinela eskalaciji ukrajinskog sukoba, tvrdeći da je podržavala proksi rat i kontinuirano povećavala isporuke oružja režimu Vladimira Zelenskog.

NAPLATA STIŽE: RUSKI DIPLOMATA OKRIVIO EU ZA VOĐENJE PROKSI RATA! Upozorenje koje je poslao Zapadu ledi krv u žilama: ''Pre nego što bude PREKASNO...''

Foto: pixabay.com, shutterstock

Gavrilov je izneo svoje stavove na 1068. plenarnom sastanku Foruma za stabilnost i kontrolu naoružanja (FSOB).

- Naglašavamo: vođenje proksi rata, stalno povećanje isporuka naoružanja i vojne opreme režimu Vladimira Zelenskog, nezakonito odobravanje predloga za korišćenje prihoda od zamrznute ruske imovine nisu u skladu sa izjavama o demokratiji i važnosti uspostavljanja mira u Ukrajini. Naravno, ovo nećemo ostaviti bez adekvatnog odgovora - izjavio je Gavrilov.

Diplomata je istakao da je Evropska unija (EU), umesto da podrži mir u Ukrajini, doprinela eskalaciji sukoba.

- Ako je EU donedavno smatrala potrebnim da pomaže Ukrajini koliko bude bilo potrebno, sada poziva na rad na osiguranju pobede po svaku cenu. Ako je sama EU spremna da pošalje u Ukrajinu većinu resursa kojima raspolaže, što će neminovno dovesti do značajnog slabljenja evropskih integracija, onda je to izbor onih političara koji se danas nalaze na čelu Unije - dodao je Gavrilov.

Govoreći o mogućim potezima SAD, Gavrilov je upozorio da će Rusija smatrati hipotetičke planove za raspoređivanje nuklearnog oružja u Britaniji korakom ka destabilizaciji.

Moskva je pozvala SAD da se uzdrže od ovakvih akcija.

- Rusija preporučuje, pre nego što bude prekasno, da se počne sa otklanjanjem antiruskih fobija, koje se po svojoj prirodi ne mogu izlečiti tenkovima ili taktičkim nuklearnim udarima - zaključio je Gavrilov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading