"MI NE ŽELIMO RAT, ALI...": Lukašenko prisustvovao bitnoj manifestaciji s Putinom, pa poslao SNAŽNU poruku svetu

Autor:

Svet

27.01.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodao je da su otvoreni za sve prijateljske korake ka njima, naglašavajući spremnost za dijalog i saradnju s drugim zemljama.

"MI NE ŽELIMO RAT, ALI...": Lukašenko prisustvovao bitnoj manifestaciji s Putinom, pa poslao SNAŽNU poruku svetu

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, istakao je na koncertu povodom 80. godišnjice okončanja nacističke blokade Lenjingrada, da Belorusija i Rusija ne žele rat, već pozivaju na dijalog uz poštovanje istorijskog sećanja i istine o Drugom svetskom ratu. Lukašenko je naglasio da su oni miroljubivi ljudi, te da ne žele rat, ali da je postavljeno pitanje prava na život njihove civilizacije, očuvanja iskonskih vrednosti i nacionalnih kultura.

Poziv na dijalog i očuvanje istorijske istine

Beloruski predsednik je istakao da, kao i posle pobede u Drugom svetskom ratu, i danas pozivaju na dijalog pod uslovom da se poštuje njihovo istorijsko sećanje i istina o tom ratu. Dodao je da su otvoreni za sve prijateljske korake ka njima, naglašavajući spremnost za dijalog i saradnju s drugim zemljama.

Sećanje na žrtve nacističkog genocida

Prethodno koncertu, Lukašenko je zajedno s ruskim predsednikom, Vladimirom Putinom, učestvovao u svečanosti otkrivanja spomenika u znak sećanja na građane Sovjetskog Saveza koji su bili žrtve nacističkog genocida. Ova svečanost simbolizuje snažno sećanje na stradanja i žrtve Drugog svetskog rata, istovremeno podsećajući na važnost očuvanja istorijske istine o tom periodu, prenosi Alo.


Belorusija i Rusija, kroz zajedničke događaje poput ovog koncerta i svečanosti otkrivanja spomenika, šalju snažnu poruku o važnosti sećanja na prošlost, očuvanja mira i pozivu na dijalog u savremenom svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading