NE MOGU VIŠE, MORAO SAM DA ODEM: Glavni palestinski novinar pobegao iz Gaze, a ovo je RAZLOG zašto je okrenuo leđa svima (VIDEO)

Autor:

Svet

23.01.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar je morao da odustane od najvažnijeg zadatka u životu

NE MOGU VIŠE, MORAO SAM DA ODEM: Glavni palestinski novinar pobegao iz Gaze, a ovo je RAZLOG zašto je okrenuo leđa svima (VIDEO)

Foto: instagram/motaz_azaiza

Novinar i fotograf Motaz Azaiza, koji je prethodnih meseci postao najvažniji i najuticajniji novinar u Gazi, objavljujući stalno snimke napada i brutalnosti Izraelaca, morao je da napusti Gazu.

Motaz Azaiza postao je poznat širom sveta te je prozvan glasom Palestine, a njegove fotografije i videosnimci šire se društvenim mrežama.

Čak je magazin GQ krajem 2023. godine Azaizu proglasio muškarcem godine, zbog svoje hrabrosti, nepokolebljivosti ali i izgleda.

 

 

Azaiza se Palestincima obratio na Instagramu saopštivši im da upravo završava poslednji dan u Gazi ali se nada da će se uskoro vratiti u naopasnije područje sveta.

"Morao sam da se evakuišem iz mnogo razloga, svi znate nešto, ali ne sve. Hvala vam svima. Molite se za Gazu", napisao je Azaiza.

U operacijama izraelske vojske u Pojasu Gaze tokom proteklog dana poginulo je skoro 200 ljudi, a više od 350 je ranjeno, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja u Pojasa Gaze, koje je pod kontrolom Hamasa.

"Najmanje 195 ljudi je poginulo, a 354 je ranjeno u protekla 24 sata", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Od početka sukoba u Pojasu Gaze najmanje 25.490 Palestinaca je ubijeno, a 63.354 ih je ranjeno.

Sukob Izraela i palestinske militantne grupe Hamas počeo je 7. oktobra prošle godine, kada je u napadu Hamasa na jug Izraela ubijeno oko 1.200 ljudi.

Izrael je nakon toga uveo potpunu blokadu Gaze i počeo vazdušne udare, a potom i kopnenu operaciju u Pojasu Gaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading