NETANJAHU ODBIO DA SPASI SVOJE ZAROBLJENIKE! Premijer Izraela zapanjio narod odlukom, pa pokazao o čemu jedino razmišlja

Autor:

Svet

22.01.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Izraela nema nameru da menja svoj stav

NETANJAHU ODBIO DA SPASI SVOJE ZAROBLJENIKE! Premijer Izraela zapanjio narod odlukom, pa pokazao o čemu jedino razmišlja

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbio je da prihvati Hamasov zahtev za prekidom rata u zamenu za oslobađanje zarobljenika u Gazi.

Netanjahu je doneo jako rizičnu odluku budući da mnogi Izraelci kao najvažniju stvar u ratu već tri meseca vide oslobađanje svojih sunarodnika iz Gaze.

“Radim na ovome danonoćno. Ali da budem jasan: u potpunosti odbacujem uslove predaje čudovišta Hamasa", rekao je.

Netanjahu je rekao da je Hamas zahtevao prekid rata, oslobađanje palestinskih zatvorenika i povlačenje izraelskih snaga iz Gaze u zamenu za oslobađanje talaca.

“Ako pristanemo na ovo, naši vojnici su uzalud pali. Ako na to pristanemo, nećemo moći da garantujemo bezbednost našim građanima”, rekao je premijer.

Netanjahuovi komentari dolaze usred izveštaja u Wall Street Journalu da SAD, Egipat i Katar žele da se Izrael pridruži novoj fazi pregovora s Hamasom koja bi započela oslobađanjem talaca i dovela do povlačenja izraelskih snaga iz Gaze.

Portparol Hamasa, Sami Abu Zuhri, rekao je da odbijanje izraelskog premijera da prekine vojnu ofanzivu u Gazi "znači da nema šanse za povratak izraelskih zarobljenika", čiji se broj procenjuje na 130.

Članovi porodica zarobljenika započeli su u nedelju uveče demonstracije ispred privatne kuće Benjamina Netanjahua u Jerusalimu.

Izraelski forum talaca i nestalih porodica rekao je da će demonstranti ostati sve dok "premijer ne pristane na dogovor o vraćanju talaca".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mumi

22.01.2024 10:15

Gde beše ono njegov sin? Majami? Ccccc... Benjamine. Crve mali.