"OSEĆAM SE USAMLJENO, GLEDAM MIŠEVE" Knežević traži da ga poseti mitropolit Joanikije i da pređe u sobu kod Mila Božovića

Autor:

Svet

08.05.2024

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je napisao u pismu, ćelija u kojoj boravi je mala i neuslovna, a sanitarni čvor je neispravan

"OSEĆAM SE USAMLJENO, GLEDAM MIŠEVE" Knežević traži da ga poseti mitropolit Joanikije i da pređe u sobu kod Mila Božovića

Foto: ATA Images

Uhapšeni bankar Duško Knežević žalio se načelniku Istražnog zatvora na uslove u kojima boravi u ćeliji i tražio je da ga primi na razgovor, kako bi taj problem rešili, a zahtevao je i da ga posete eksperti Evropske komisije za ljudska prava u zatvorskim uslovima, ali i diplomatsko osoblje Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva.

Knežević je pismom, u koje su Vijesti imale uvid, tražio i da ga poseti mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

U pismu, u koje su Vijesti imale uvid, piše da je ćelija u kojoj boravi mala i neuslovna, da je sanitarni čvor neispravan, ali i da je imao samo dva čaršava i jastuk kada je doveden u tu prostoriju.

- Nisam imao ni čašu za vodu - piše Knežević.

- Sve to liči na napušteno skladište. U ćošku prostorije je rupa iz koje vire krpe, od neke kanalizacije ili curenja cevi koje vode ka radijatoru - piše u pismu.

U toj molbi načelniku Istražnog zatvora Vladimiru Šćepanoviću je i deo koji se odnosi na premeštaj iz ćelije u kojoj boravi:

- Molim Vas da mi odobrite da pređem u sobu kod Mila Božovića, jer se ovde osećam klaustrofobično i usamljeno, noću spavam pod tabletama, budim se često i gledam miševe koji izlaze iz rupe na plafonu i kreću se cijevima od centralnog grejanja - piše u Kneževićevom pismu.

Naglasio je da se odriče zatvorske hrane, a najavio je i da će pred sudom u Londonu pokrenuti postupak zbog neispunjavanja obaveza koje je Ministartsvo pravde preuzelo povodom njegovog izručenja, naglasivši da je i državljavin Velike Britanije.

(Republika/Borba.me)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading