UBIJEN IRANSKI KOMANDANT: Teheran priznao da je likvidiran, a onda je najavljena BRUTALNA OSVETA (VIDEO)

Autor:

Svet

20.01.2024

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očevici kažu da su u blizini mesta napada oko 10 ujutro čuli seriju eksplozija, a onda i vozila hitne pomoći kako pokušavaju da pomognu ranjenima

UBIJEN IRANSKI KOMANDANT: Teheran priznao da je likvidiran, a onda je najavljena BRUTALNA OSVETA (VIDEO)

Foto: Profimedia

Iranska državna televizija Press TV objavila da je Iranska revolucionarna garda (IRGC) potvrdila da su njihova četiri vojna savetnika ubijena u napadu na Damask u Siriji.

Za ubistvo članova IRGC-a optužili su Izrael. Među ubijenima su i komandant Garde i jedan od njegovih zamenika.

"Šef obaveštajnih službi Revolucionarne garde za Siriju, njegov zamenik i još dva člana Garde ubijeni su u napadu na Siriju od Izraela", navodi iranska novinska agencija Mehr.

Očevici kažu da su u blizini mesta napada oko 10 ujutro čuli seriju eksplozija, a onda i vozila hitne pomoći kako pokušavaju da pomognu ranjenima.

 

 

"Prodavnica se tresla. Ostao sam unutra, znao sam da je neko granatiranje. Kada sam izašao napolje, video sam dim kako izlazi iz džamije. Kasnije sam video kako odnose tela muškarca i žene, kao i tri ranjene osobe", rekao je jedan očevidac za agenciju Mehr sa ispostavom u Damasku.

Sirija je do sada samo jednom gađana od početka rata u Gazi i to predgrađe Damaska za koje su Izraelci verovali da se u njemu nalaze pripadnici Hamasa i Hezbolaha.

Iran je već najavio brutalnu osvetu Izraelu za ove smrti.

Inače, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani izjavio je danas da je italijanska vlada već odlučila da ne izvozi oružje Izraelu, pa je takav poziv lidera Demokratske partije (PD) Eli Šlajn ocenio kao "suvišan", prenela je ANSA.

"Od 7. oktobra smo rešili da ne šaljemo više oružja Izraelu, tako da nema potrebe da razgovaramo o tome u ovom trenutku. Odluka je doneta, tako smo već rekli i pred paralamentom", rekao je Tajani.

U petak, Šlajn je rekla da Italija "mora da izbegne da doprinosi konfliktima, ili da izbegne slanje i izvoz oružja u ratna područja, na Bliski istok, u ovom slučaju konkretno - Izraelu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading