TRAGEDIJA NA POČETKU NOVE GODINE: Moskva snažna bombardovala Dnjepar, Odesu, Lavov i Dnjepar, Ukrajinci tukli po Donjecku!

Autor:

Svet

01.01.2024

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Subotnja noć donela je mračne vesti iz Donjecka, gde su četiri osobe izgubile živote u žestokom granatiranju koje su sprovele ukrajinske snage, potvrdile su proruske vlasti ovog istočnog regiona Ukrajine.

TRAGEDIJA NA POČETKU NOVE GODINE: Moskva snažna bombardovala Dnjepar, Odesu, Lavov i Dnjepar, Ukrajinci tukli po Donjecku!

Foto: Tanjug/AP

Istovremeno, lokalni ukrajinski zvaničnici obaveštavaju da su vazdušni napadi Rusije na nekoliko ukrajinskih regiona rezultirali najmanje jednim smrtnim slučajem.

Jako granatiranje Donjecka

U centru Donjecka, "jakom granatiranju" koje su sprovele ukrajinske snage, kako ističe predsednik samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin, život je izgubilo četvoro ljudi, dok je 13 osoba povređeno.

Pušilin je izrazio duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, istovremeno apelujući na međunarodnu zajednicu da preduzme korake kako bi se zaustavilo dalje eskaliranje sukoba.

Odesu zasuli ruski dronovi

Na južnom delu zemlje, u luci Odesa, ruski dronovi su izazvali haos. Guverner Odeske oblasti, Oleh Kiper, izvestio je da je najmanje jedna osoba izgubila život, dok je devetoro građana povređeno u napadu. Delovi oborenih dronova izazvali su niz požara u stambenim zgradama širom Odeske, dodatno pogoršavajući već tešku situaciju.

U zapadnom delu zemlje, u Lavovskoj oblasti koja se graniči sa Poljskom, evidentirana su oštećenja nakon ruskih vazdušnih napada. Zgrada univerziteta u gradu Dubljani pretrpela je ozbiljna oštećenja, dok je spomenik iz Drugog svetskog rata na periferiji Lavova takođe bio meta napada.

Vazduhoplovstvo Ukrajine potvrđuje da je Rusija tokom noći izvršila vazdušne napade i na regione Nikolajeva i Dnjepra. Ova serija napada samo je najnoviji tragičan razvoj događaja u već dugo trajajućem sukobu na istoku Ukrajine.

Međunarodna zajednica sada poziva na hitno smirivanje tenzija i intenziviranje diplomatskih napora kako bi se pronašlo rešenje koje će doneti mir i stabilnost u ovoj krizom pogođenoj regiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading